Kütahya Müftülüğünce yapılan Diyanet Gençlik Merkezinin açılışına katılan Osman Tıraşçı, burada yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü hizmetlerle toplumun her kesimine ulaşan bir kurum olduğunu söyledi.

Her kurumun topluma ve toplumun fertlerine yapmış olduğu hizmetin saygıdeğer ve değerli olduğunu belirten Tıraşçı, "Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu hizmetin toplumun hemen hemen bütün kesimleri ile irtibat halinde olması ve onlarla iç içe olmasını gerektiren bir yapısı var. Toplumun en küçük kesiminde temsilcisi olan bir başka kurum yok. Bizim mezralarda, en küçük köylerde, kasabalarda dahi bir mensubuz, temsilcimiz var." ifadelerini kullandı.

Tıraşçı, 2010'dan sonra yapılan düzenlemelerle hizmet çeşitliliğine gidildiğini aktararak şunları kaydetti:

"Hizmet çeşitliliğinden kastımız, engelliler, çocuklar, yaşlılar, gençler gibi toplumun bütün kesimlerine olabildiğince ulaşabilmek. Bu anlamda bütün dinlerin temel olarak gördüğü neslin korunması hususu da bizim dinimizde büyük önem arz etmektedir. Bizler gençlere yönelik bütün hizmetlere katkı sunmaya çalışıyoruz. Gençlik her kesim için büyük önem taşıyor. Gençlik insan hayatının en önemli evresi ve elinden tutulması gereken bir zaman dilimi. Bu bakımdan gençlerin, 'Hayat boşluk kabul etmez.' sözünden hareketle mutlaka korunması, muhafaza edilmesi lazım."

"Mekanı renklendiren, şereflendiren, değerlendiren insanlardır"

Kütahya Valisi Ömer Toraman ise Diyanet İşleri Başkanlığının milletin itimat ettiği çok köklü bir teşkilat olduğunu söyledi.

Dinin, hayatın her alanını kapsadığını ve Diyanet İşleri Başkanlığının da bu manada toplumun her kesimine ve bütün yaş gruplarına hitap etmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini aktaran Toraman, "O hizmetlerden biri de bugün açılışını yaptığımız Diyanet Gençlik Merkezi. Mekânı renklendiren, şereflendiren, değerlendiren insanlardır. Dolayısıyla bu mekânı ne kadar çok gencimiz ziyaret eder, istifade ederse amacına o kadar ulaşmış olur." ifadesini kullandı. 

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar gençlerin, oluşturulan mekânda derslerini çalışabileceklerini, kitap okuyacaklarını ve oyun alanlarında vakit geçirebileceklerini ifade etti. 

Konuşmaların ardından dualarla merkezin açılış kurdelesi kesildi. Tıraşçı ve beraberindekiler, açılış sonrasında merkezde incelemelerde bulundu. 

Editör: Mehmet Çalışkan