Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Manisa İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Zekat İyilik Buluşması" gerçekleştirildi.

Tarihi Bedesten Salonundaki programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı.

"Duyarlılığımızı hatırlamak hepimizin ortak görevidir"

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Başkanlığımız, toplumun dini hayatına rehberlik etmek üzere kurulan bir kurumdur. Sadece namaz ibadeti değil diğer ibadetlerde de bizim rehberliğimiz gerekiyor. Bizler halkımıza zekatı anlatırken önce en yakınlarınızdan başlayarak eğer ihtiyaç sahibi ise kardeşiniz, yeğeniniz, akrabalarınız bunları gözetin ama mutlaka bir miktarını da Türkiye Diyanet Vakfımıza emanet edin diyoruz.

Türkiye’deki tüm STK’ların yapmış olduğu yardımlar bir tarafa elhamdülillah vakfımızın yaptığı yardımlar kıyas olmayacak miktarda büyük. Ramazan öncesi bu duyarlılığımızı hatırlamak hepimizin ortak görevidir. Bu vesileyle programa teşriflerinden dolayı muhterem hocamıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"Diyanet, tüm insanlığa hizmet götürüyor"

Ardından kürsüye gelen Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın her birimi güçlü faaliyet ve hizmet ağı ile insanlığın gönlüne dokunuyor. Başkanlığımızın gücünü ortaya koyduğu, insanlığa dokunduğu en önemli unsurlardan biri de şüphesiz ki Türkiye Diyanet Vakfımızdır. Yaklaşık 50 yıldır var olan büyük bir iyilik hareketi seferberliği için kurulmuş olan Türkiye Diyanet Vakfımız, ülkemizin her yerinde hayri hizmetlerle, inşai faaliyetlerle, eğitim faaliyetleri ile ülkemiz insanına önemli hizmetler yürütmeye devam ediyor. Ama bununla da kalmayıp tüm insanlığa, Orta Asya’dan Balkanlara, Afrika’ya ve her coğrafyaya uzanan kapsamlı ve etkili bir hizmet faaliyetini yürütüyor." ifadelerini kullandı.

"Gazze’deki insanların umudu biziz"

Doç. Dr. Kurt, "İnsanların ilk beklediği, dara düştüklerinde yanlarında olan ilk sivil toplum kuruluşu biziz. Arakan’da feryat yükseldiğinde ilk giden biziz. Yemen’de açlık baş gösterdiğinde orada var olan biziz. Sudan’da insanların imdadına koşan biziz. Gazze’deki insanların umudu biziz. Her türlü zorlama ve engellemelere rağmen şu ana kadar Gazze’ye 2 milyon dolar üzerinde bir yardım yaptık. Bugün hala orada partner olduğumuz kardeşlerimizle her türlü engellemeleri aşarak ulaştırdığımız tırlarımız var hamdolsun. Rabbim bizi ensar bir millet eyledi. Ya muhacir olmak durumunda kalsaydık? Rabbim bizi veren el eyledi, destek olan güç eyledi, sığınılacak liman eyledi. Ya sığınacak liman arayan insanlar topluluğu olsaydık? Rabbim cümlemizi koruyup muhafaza eylesin. Dolayısıyla bu bir nimettir ve bizler de bu nimetin kadrini yerine getirmeye gayret ediyoruz. Biz kurum ve kuruluş olarak sizlerin gayretiyle, çabası ve desteğiyle çok hızlı ve etkili bir şekilde şükürler olsun bunu gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerin sayısal verilerle anlatıldığı programa il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan zekat koordinatörleri ile her kademeden din görevlisi katıldı.

Editör: Ömer Ceylan