Dünya’nın pek çok bölgesinde yaşanan zulümlere karşı mazlumların yanında olmayı şiar edinen Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet gönüllüleri Gazze için de sessiz kalmadı.

Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Taşçıoğlu Kur’an Kursu yönetici ve öğreticilerinin başlattığı Gazze’ye yardım kampanyasında toplanan nakdi yardım Kur’an Kursu Yöneticisi Bayram Katırcı ve Kur’an Kursu Öğreticisi Ömer Eğerci tarafından Melikgazi İlçe Müftüsü ve TDV Melikgazi Şube Başkanı Dr. Emrah Kandemir’e teslim edildi.

Melikgazi Müftülüğü Taşçıoğlu Kur’an Kursu öğrenci, veli ve hayırseverleri toplamış oldukları bağışlarını Gazze’de açlıkla mücadele eden Müslüman kardeşlerine göndermek üzere kurs yönetimine teslim etti. Taşçıoğlu Kurs Öğreticisi Eğerci, “Öğrencilerimiz ile başlattığımız yardım kampanyasında bizi yalnız bırakmayan velilerimizin de yardımlarının içinde olduğu bağış tutarını Gazze’ye ulaştırılmak üzere Melikgazi Müftümüz Dr. Emrah Kandemir hocamıza teslim ettik.” dedi.

Yapılan bağışı teslim alan Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Kandemir, “İlçemiz Taşçıoğlu Kur’an Kursu yönetici, öğretici ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Gün birlik olma, safları sıklaştırma, Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın muhtelif yerlerinde yaşanan zulümlere karşı birlikte dimdik durma günüdür. Müslümanlar olarak tek başıma ne yapabilirim rehavetine kapılmamalı, yaşanan zulmü normalleştirmemeliyiz. Unutmamalı ve unutturmamalıyız. Madde ve manamızla bu zulmün karşısında olmalıyız. Bu bağlamda velilerimizi, öğreticilerimizi ve öğrencilerimizi can-u gönülden tebrik ediyor, kampanyanın tüm Türkiyemize örnek olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Dr. Kandemir, toplanan bağışı teslim eden kurs öğreticilerine Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ile birlikte kaleme aldıkları “Rabbe Giden Yolda Dualar” kitabını imzalayarak hediye etti.

Editör: Mehmet Öztürk