Diyanet İşleri Başkanlığınca hafızlık öğrencilerinin motivasyon ve özgüvenlerini arttırmak, bilgi ve beceri düzeylerini sınamalarını sağlamak ve birbirleriyle kaynaşma ve tanışma fırsatları sunmak amacıyla düzenlenen yarışmada bölge finalleri gerçekleştiriliyor.

İllerinde birinci olan hafızlar, bölge finallerinde ter döküyor.

Ağrı Bölge Finali

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen Bölge Finali Hacı Halis Ünsal Camii'nde gerçekleştirildi.

Yarışmada konuşan İl Müftüsü Celal Büyük, "Bu yarışmaya katılan hafızlar illerindeki elemede birinci olmuş bölge finalinde de her biri gönlümüzün birincisidir. Kelamullah'ı güzel okuyarak bizlere de güzel anlar yaşattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yarışma gereği birinciyi seçmek elbette ki görevimizdir. Bu vesileyle Van ve Muş’tan katılarak birinci seçilen kız ve erkek öğrencilerimiz bölge birincileri olarak gidecekleri Türkiye finalinde bölgemizi en güzel şekilde temsil edeceklerdir. Jüri heyetine, yarışmacılara ve de siz kıymetli cemaatimize çok teşekkür ederim." dedi.

Yarışma sonunda kızlar kategorisinde Van ilinden Ümmügülsüm Arvas birinci olurken erkekler de ise Muş'tan Muhammet Yusuf Sayılgan bölge birincisi oldu.

Hakkari Bölge Finali

Hakkari

Hakkari İl Müftülüğünce tertip edilen Bölge Finali’nde yarışmacılar Merkez Ulu Camii’nde bölge birinciliği için ter döktü.

Yarışma öncesi konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Hakkari İl Müftülüğü olarak hafızlık kurslarında eğitim öğretim gören öğrenciler arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Bölge Finali’ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek Hakkari ilinden ve gerekse diğer illerden yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diler, müsabakanın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ederim." dedi.

Yarışma Komisyon Başkanı ve Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çakmaktaş ise yarışma kurallarını hatırlatarak "Katılımcıların tamamının kazandığı, kaybedeninin olmadığı bir yarışma icra ediyoruz. Yarışmaya katılma cesaretini göstererek kendi ilinde birinci olma başarısı gösteren her yarışmacı bizlerin nazarımızda bölge birinciliğini hak etmiş durumdadır. Ancak bölgemizi Türkiye finalinde temsil edecek erkek ve kız öğrencilerimizi bugün belirlemek zorundayız. Öğrencilerimizin hafızlıklarını tamamlamalarını, hafız kalmalarını ve hafız olarak ahirete irtihal etmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

Yarışmada kızlar kategorisinde Diyarbakır'dan Sedef Topdemir birinciliği elde ederken erkekler kategorisinde ise Malatya’dan Mahmut Efe Candaş bölge birincisi oldu.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Hakkari Müftülüğünce çeşitli hediyeler verildi.

Sivas Bölge Finali

Sivas

Sivas İl Müftülüğü ev sahipliğinde "İç Anadolu Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Erkek ve kız öğrenciler olarak iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmalar Hafız Mehmet Altuntaş Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu Konferans Salonu ile Merkez Meydan Camii'nde yapıldı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Salih Akyüz'ün komisyon başkanlığı yaptığı yarışmalara Ankara, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Konya, Nevşehir, Aksaray, Eskişehir, Niğde, Kırıkkale, Bolu, Kırşehir ve Sivas il birincileri katıldı.

Yarışma sonucunda kız öğrenciler kategorisinde Ankara Yenimahalle Merve Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Buğlem Naz Tunç, erkek öğrencilerde ise Sivas Merkez Hafız Mehmet Altuntaş Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu öğrencisi Bilal Hulusi Gülmez bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Sivas Bölge Finali2

Komisyon Başkanı Salih Akyüz; "Bugün burada Kur’an’ın lafzı ile kulaklarımız ve kalplerimiz nasiplendi. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz de az çok heyecan olmasına rağmen Kur'an-ı en güzel şekilde okumak için çaba gösterdiler. Yarışmaya katılan öğrencilerimize,  hocalarına ve yarışmaya ev sahipliği yapan Sivas İl Müftülüğüne teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftüsü Ahmet Celaleddin Altunkaya ise; "Bu yarışmada birinci değil bir inci seçiyoruz. Bizler için tüm öğrenciler bir incidir. Hepsini yarışmaya katılma cesaretlerinden dolayı tebrik ederim." şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrası yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediye verildi.

Çanakkale Bölge Finali

Çanakkale

Çanakkale İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Marmara Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe’nin komisyon başkanlığı yaptığı yarışmaya Marmara Bölgesi İl Birincileri katıldı.

Yarışma sonucunda Bursa Yıldırım İlçesine bağlı Fatımatüz Zehra Kız Kur’an Kursu öğrencisi Sümeyye Kıygı bölge birincisi oldu.

Komisyon Başkanı Gökçe, 5 Eylül’de Afyonkarahisar’da yapılacak olan Türkiye finalinde Marmara bölgesini temsil edecek olan Sümeyye Kıygı’ya başarılar diledi.

Editör: Emin Altıntaş