Programda katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, "Kur'an sadece okunmak için değil, aynı zamanda yaşanmak için gönderilmiştir." diyerek genç hafızları tebrik etti.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini bitiren ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınavda başarı gösteren 232 öğrenci için Hacı Ömer Çetinsaya Camii’nde "Hafızlık İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

"Hafızlık büyük bir şeref ve sorumluluktur."
Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca konuşmasında "Kur’an-ı Kerim’in hayata rehber edinilmesi" gerektiğini vurguladı. Hafızlığın hem dünyada hem ahirette büyük bir paye olduğunu belirten Karaca, hafızların bu kutsal emaneti bir ömür boyu ahlaklarıyla taşımaları gerektiğini ifade etti.
Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık ise hafızlık sürecinin sadece bir ezberden ibaret olmadığını, bunun bir hayat disiplini ve ahlak yolculuğu olduğunu dile getirdi. Palabıyık, öğrencilerin azmini ve ailelerinin bu süreçteki büyük fedakarlıklarını kutladı.

Reisülkurra Mustafa Demirkan tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri genç hafızlara icazetnamelerini takdim etti.
Günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğraflarıyla program son buldu.

Programa İstanbul Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdülkadir Boşal ile çeşitli kurum amirleri ve vatandaşlar katılarak genç hafızların heyecanına ortak oldu.
Next



