Köyceğiz İlçe Müftülüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde Köyceğiz Otmanlar Mahallesinde kadınlara özel "Mutlu Aile, Huzurlu Toplum, Güvenli Gelecek" konulu seminer programı düzenledi.

İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Belkıs Ulusan, Vaiz Emine Okulu "Aile İçi Şiddet" ve "Ailede Mahremiyet" konularında, İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri ise "Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (Kades)" tanıtımı ve uygulaması, Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevlileri de "Kadına Şiddetin Türleri ve İzlenecek Yol ve Yöntemler" konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinliğe dair konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, "Aile, insanoğlunun içinde doğduğu, büyüdüğü, ilk eğitimini aldığı en küçük sosyal topluluktur. Yeryüzüne ilk insanın ayak basmasından itibaren aile kurumu da oluşmuştur. Ahlaki değerlerin alabildiğince tahrip edildiği, iffetsizliğin çağdaşlık ambalajıyla sunulduğu, nikahsız birlikteliklerin aslında tam bir sorumsuzluk vesilesi iken özgürlük diye pazarlandığı günümüzde, aile yuvalarımız huzurlu, güvenli ve mutlu olsun diye bu programı kurumlarımızla ortaklaşa düzenlemiş olduk. Ben programa destek ve katkılarından dolayı İlçe Jandarma Komutanlığımıza, Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Otmanlarlı bayanlar program için görevlilere teşekkür edip sık sık böyle programların mahallelerinde yapılmasını istedi.

 Kurumların afiş-broşür dağıtımı ve hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan