Diyanet İşleri Başkanlığınca hayata geçirilen "Değerleriyle Güçlü Aile" projesi kapsamında Adana İl Müftülüğü tarafından ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla "Ailede Zaman Bilinci" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri, Aile Danışmanı ve Terapist Fatma Yağız Kotan katıldı.

Evliya Çelebi Uygulama Oteli konferans salonunda Sabancı Merkez Camii Müezzin Kayyımı Alican Çelikel’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış ve selamlama konuşmalarını İl Müftüsü Mehmet Taşcı yaptı.

Adana Ailede Zaman 22

Müftü Taşcı "Ben hocamız başta olmak üzere, davetimize icabet ederek uzak yakın demeden gelen siz kıymetli misafirlerimize hoş geldiniz, sefâlar getirdiniz diyorum. Cenab-ı Allah konferansımızı bereketli ve faydalı eylesin. Hepinize saygılarımı sunuyorum." dedi.

Adana Ailede Zaman 11

Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Aile Danışmanı ve Terapist Fatma Yağız Kotan ise şunları ifade etti:

"Hayat boşluk kabul etmez. Cenâb-ı Hak bizim zamanımızı nasıl namaz ile planladıysa biz de çocuklarımızın zamanını namaz ile planlamalıyız. Peygamber Efendimiz (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur: Hiçbir kul, kıyamet gününde ömrünü nerede tükettiğinden, ilmiyle ne gibi işler yaptığından, malını nereden kazanıp nerede harcadığından, vücudunu nerede yıprattığından sorulmadıkça bulunduğu yerden kıpırdayamaz."

Ailede saygı, merhamet ve adalet gibi konulara da dikkat çeken Fatma Yağız Kotan, "Ailede saygı her fert için bir ihtiyaçtır. Kendisine saygı duyulmayan, düşüncelerine değer verilmeyen, tercihleri yok sayılan fertlerle güçlü aile ve güçlü toplum inşa edilemeyecektir. Huzurlu bir yuvanın temelinde sadâkat ve güven vardır. Güven doğruluktur, dürüstlüktür. Sadakat hem ahlaki bir erdem hem imani bir duruştur." dedi.

Adana Ailede Zaman 44

Öte yandan Başkanlık Müşaviri Fatma Yağız Kotan, Adana İl Müftülüğü Salonu'nda Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam, Karaisalı, Kozan, Karataş ve Ceyhan ilçe müftülüklerine bağlı hafızlık kurslarındaki yönetici ve öğreticilerle "Zamanı Verimli Kullanma Bilinci" konusunu ele aldı.

Editör: Ömer Ceylan