Köşk İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından "Gençlik Huzura Koşuyor! Geç Kalma, Genç Gel!" sloganıyla Başçayır Mahallesi Merkez Camii'nde gençlik buluşması düzenlendi.

Programda 600’den fazla ortaokul ve lise öğrencisi yatsı namazında bir araya geldi.

Köşk 22

Programa katılan Aydın İl Müftüsü Vekili Yusuf Dönertaş, gençlere hitaben "Sevgili Peygamberimiz (sas), ideal genci; neş’eyi ve süruru Rabbine ibadette arayan genç olarak tarif etmiştir. Ayrıca iffetini koruyan ve kalbi, gönlü camilere bağlı olan kişiyi, mahşerde Allah’ın arşının gölgesinde gölgelendireceğini müjdelemiştir. Hz. Peygamberin (sas) dilinde gençlik döneminin ibadet ve tâat ile haramlardan uzak bir şekilde geçirilmesi, temiz toplumun inşaası açısından hayatî bir öneme sahiptir.  Gençlerle samimiyet ve güven üzerine bir iletişim dili geliştirmiş olan Resûl-i Ekrem (sas), onlara çok özel tavsiyelerde bulunmuş ve onların yetişmeleriyle özel olarak ilgilenmiştir. Onun rahle-i tedrisinden geçen gençler, insanlığı aydınlatan birer kandil olmuşlardır. Gençlere duyulan güven sayesindedir ki onlar, idarecilikten komutanlığa; öğretmenlikten ticarete kadar geniş bir yelpazede sorumluluk üstlenmişlerdir." diye konuştu.

Köşk 33

İlçe Müftüsü Nuri İlkatmış’ ın Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik çalışmaları ve Müftülük hizmetlerini anlattığı programa, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Germencik Müftüsü Selman Çoşkun, Sultanhisar Müftüsü Yakup Şener, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program yapılan ikramlar ve dua ile son buldu.

Editör: Ömer Ceylan