Korkut İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Korkut Kaymakamı Ahmed Çelik, "İlçemizde ilk olarak açılan 4-6 yaş Kur’an kursu büyük önem arz etmektedir. Minik yürekleri Allah, Peygamber, millet ve bayrak sevgisiyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kur'an kursları çocuklarımıza sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma, iyilik ve doğruluk gibi erdemler kazandırıyor." dedi.

Muş İl Müftüsü Halil İbrahim Demir ise "Kur'an'ın okunup ve ezber yapıldığı yerde rahmet ve bereket vardır. İnanıyorum ki, Korkut’ta böyle bir eğitim yerinin Kur'an Kursu’nun açılmış olması bir rahmettir." ifadelerini kullandı.

Muş Kurs Açılış 22

Korkut ilçesinde bir ilkin yaşandığını belirten İlçe Müftüsü Ömer Sever de "Bugün açılışını yaptığımız 4-6 Yaş Kur’an Kursunu açmakla ilçemizde önemli bir eksikliği gidermiş olduk. İnşaatın yapımına başta ilçe Kaymakamı Ahmed Çelik, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursun ilçemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile açılışı gerçekleştirilen kursta minikler ders başı yaptı.

Törene Korkut Belediye Başkanı Sami Pekbay, Bulanık İlçe Müftüsü Abdurrahman Gündüz, Hasköy İlçe Müftüsü Rıdvan Çelik daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan