Amasya İl Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü ve Amasya Belediyesi tarafından Orta Doğu Uzmanı, Yazar, Mütercim Zahide Tuğba Kor’un konuşmacı olarak katıldığı "Nehirden Denize Özgür Filistin" konulu konferans Belediye Kültür Merkezi Şehzade Salonunda gerçekleştirildi.

Amasya Kudüs Konferansı 22

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, yazar Zahide Tuba Kor "Filistin İsrail Meselesi ve Ortadoğu'nun Geleceği" konulu konferansını gerçekleştirdi.

Yazar Kor, konuşmasında "Bizler de Filistin halkına destek olmak için elimizden geleni yapmalıyız. İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gazze'de yıllardır süren bir abluka var. Bu abluka altında 2 milyon insan yaşıyor. Abluka nedeniyle gıda, ilaç ve diğer temel ihtiyaç maddelerine erişim oldukça zor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ediyor. Bu saldırılar karşısında birlikte duruş sergilemek ve Filistin halkına destek olmak hepimizin görevidir." dedi.

Amasya Kudüs Konferansı 33

Konferansın ardından Amasya Valisi Yılmaz Doruk'un eşi Meral Doruk,  protokol üyeleri ve vatandaşlar TDV Amasya Filistin Çalışma Grubu tarafından hazırlanan "Şanlı Direnişle, Özgür Filistin Mutlu Çocuklar" sergisini  gezdi.

Amasya Kudüs Konferansı 11

- Gençlerle özgür Filistin buluşması

Öte yandan Amasya İl Müftülüğü Göç ve Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Orta Doğu Uzmanı, Yazar, Mütercim Zahide Tuğba Kor'un katılımı ile Filistin'de yaşanan insanlık dışı olayların gerçek yüzü gençlere anlatıldı.

Amasya Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen programda İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, gençlere Filistin'de yaşanan olayların gerçek yüzünü anlatmak için çaba sarf etiklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Amasya Genç Kudus Konferans 22

Sonrasında kürsüye gelen Zahide Tuğba Kor, Kudüs meselesinin geçmişten bugüne kadar olan sürecinden bahsederek "Kudüs'te yaşayan Müslümanlar bugün çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Vatandaşlarımızın ne yazık ki doğru bildiği yanlışlar var örnek verecek olursak diyorlar ki Filistin topraklarını sattı. Bu tamamıyla yanlıştır. Yıllardır savaş mücadelesi vererek topraklarını kaybetmiş bir Filistin var karşımızda. Savaş mücadelesi verirken zor şartlarda da olsa İlim öğrenmeye devam etmişler ve inançlarından hiç birşey kaybetmemişler o yüzden bu kadar tevekkül sahibiler." diyerek gençlere örnekler verdi.

Amasya Genç Kudus Konferans 11

Program hediye takdimi ve sahnede toplu söylenen ezgilerle son buldu.

Editör: Ömer Ceylan