Konya İl Müftülüğü ve Türk Anadolu Vakfı iş birliğiyle Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda Hacıveyiszade Mustafa Kurucu’yu anma ve anlama programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Türk Anadolu Vakfı Başkanı Erol Küçükbakırcı selamlama ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de açılış konuşmasını yaptı. Müftü Öge, Hacıveyiszade Mustafa Kurucu’nun hatıralarından anekdotlar vererek nasıl anlamamız gerektiği konusunda kısa bilgilendirmede bulundu.

Hacı Veyis Zade Anıldı 22

Program, Hacıveyiszade konulu sinevizyonun izlenmesinin ardından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin konferansı ile devam etti.

Prof. Dr. Köse, merhum Hacıveyiszade Mustafa Kurucu’nun selam vermeye verdiği değerden ve çocukluğunda ailesinden aldığı sorumlulukları örneklerle anlattı.  Hacıveyiszade Mustafa Kurucu’nun herkese selam vermesinin Hz. Peygamber'in sünneti olduğunu belirterek bu davranışın muhabbete ve sevgiye vesile olduğunu dile getirdi.

Hacı Veyis Zade Anıldı 33

Program sonunda İmam Hatip Liseleri ve Kur’an kursuları arasında düzenlenen "Başta Savaşlar ve Doğal Afetler Olmak Üzere, Küresel Ekonomiyi Darboğaza Sokan Etkenlerden Dolayı Müslümanlar Zorda Yaşamaya Karşı Nasıl Mücadele Ederek Başarıya Ulaşabilirler" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Hacı Veyis Zade Anıldı 11

Program, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin duası ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan