Köln bölgesinden bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek 300’e yakın hacı adayına yönelik Köln DİTİB Merkez Camii’nde “Hac Eğitim Semineri” verildi.

Koln Hac 5

Hacı adayına yönelik düzenlenen seminere Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, kafile başkanları ve grup görevlileri ile hacı adayları katıldı.

Koln Hac 7

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara’nın seminere katılan hacı adaylarına yaptığı selamlama konuşması ile başladı. Dini Danışma Kurulu Başkanı Kara, bu seminerin mübarek bir yolculuğun başlangıcı olduğunu ve hac ibadetinin İslam'ın beş şartından ve en kutsal ibadetlerden biri olduğunu söyledi. Yapacakları bu kutsal yolculukta ve ibadetlerde hacı adaylarına kolaylıklar diledi.

Koln Hac 6

Köln bölgesinden yaklaşık 300 hacı adayının uğurlanacağını belirterek, haccın meşakkatli ve zor bir ibadet olduğuna dikkat çeken Kara, hac ibadeti için gidecek hacı adaylarının Allah’ın özel misafirleri olduğunu bu sebeple sıkıntı içinde sabır gerektiren bir ibadet olduğuna vurgu yaptı.

Koln Hac 4

Kara ayrıca, hacı olmanın bireysel bir ibadet olmadığını, toplumumuz ve tüm insanlık için dua etme ve hayır işlerinde bulunma fırsatı olduğunu söyledi.

Koln Hac 3

Daha sonra kafile başkanları ve grup görevlileri tarafından hacı adaylarına, hacca hazırlık süreci, ihram, ihram yasakları, mikat, hac ibadetinin yapılışı ve hac çeşitleri, haccın sembolleri, Mekke ve Medine ziyaret yerleri hakkında detaylı bilgi verildi.

Koln Hac 10Gün boyu süren “Hac Eğitim Semineri”, hacı adaylarının sorularının cevaplandırılması ve yapılan dua ile sona erdi.