Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na destek artarak devam ediyor.

Yurt içi ve yut dışından destek yağan organizasyona Almanya'dan anlamlı destek geldi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) iş birliğindeki organizasyon hakkında bilgi alan Türkiye Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, kurban bağışında bulunarak destek oldu.

Başkonsolos Kaya, "DİTİB öncülüğünde yapılan ayni ve nakdi yardımlarla her zaman ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi insanlara bayram sevinci yaşatıyor. DİTİB ve TDV iş birliğinde çok geniş bir coğrafyada başarıyla yürütülen organizasyon vesilesiyle emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ayrıca DİTİB’in bizleri de hayra sevk ettiği için teşekkür ediyorum. Bu anlamda, kurbanımı deprem bölgesi önceliği ile başlatılan yurt içi vekaletle kurban kesim programı kapsamında bağışlıyor, bu anlamlı organizasyona halkımızın ilgisini bekliyoruz." dedi.

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ise kurban bağışında bulunarak Başkonsolos Kaya’nın DİTİB ve TDV iş birliğinde yürütülen hayır kervanına katıldığını söyledi.

Başkonsolos Kaya’nın DİTİB ve TDV iş birliğinde yürütülen kampanyaya kurban vekaletini bağışlamasından ayrıca memnuniyet duyduklarını belirten Kuzey, 6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketi sebebiyle bu yıl kurban bağışlarında deprem bölgesine öncelik verileceğini ifade etti.

İyilik kervanının her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Kuzey, "2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında bu yıl bilhassa deprem bölgesi olmak üzere yurt içinde ve Türkiye dışında bağışçıların emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Yapılan her bir bağış bizim için çok kıymetli. DİTİB olarak büyük ve güçlü bir hayır organizasyonunun parçasıyız ve teşkilatımızı değerli kılan ise hayırseverlerin gösterdiği güven ve ilgidir. İnşallah 7 kıtada mazlum, mağdur ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak bayram sevinci yaşamalarına vesile olacağız." diye konuştu.

Genel Başkan Kuzey, kurban organizasyonuna desteklerinden ötürü Başkonsolos Kaya’ya teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan