Türkiye’nin dört bir yanından Filistin’e maddi ve manevi yardımlar da aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Kayseri Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen yardım kampanyası ile Filistin için 3 milyon 454 bin 466 lira maddi yardım toplandı. Toplanan yardımlar, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine gönderildi. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile yardım bekleyen binlerce mazlum Filistin’li kardeşlerimize ulaştırılacak.Kocasinan Gazze 33

İşgalci İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla kapsamlı bir yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden İlçe Müftüsü Halil Uzun, Müslümanlar için Kudüs’ün vazgeçilemeyecek bir öneme sahip olduğunu bir kez daha yineledi.

Kocasinan Gazze 11

Müftü Uzun yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar Filistinli kardeşlerimiz için, topladığımız 3 milyon 454 bin 466 lirayı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’ne göndermenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İslam’ın ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’ya ve burayı içerisinde barındıran Kudüs-ü Şerif’e bu şekilde yapılan katliamları lanetliyoruz. Mescidi Aksa’ya selam diyoruz. İslam, Mescidi Aksasız olmaz. Orada tüm peygamberlerin ayaklarının izi var. İslam’ın ilk kıblesi Mescidi Aksa’dır. Kudüs, Selahattin Eyyubi’nin bizlere emanetidir. Kudüs, Sultan Abdülhamit’in bizlere emanetidir. Bizim de Kocasinan Müftülüğü olarak elimizden gelen her şeyi yaparak Kudüs ve Filistin’li kardeşlerimiz için bir nebze de olsa fayda sağlamak amacıyla var gücümüz ile çalışıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Müftülük çalışanlarımıza, Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesi çalışanlarımıza, Kur’an kursu hocalarımızdan, imam ve müezzinlerimize ve bütün hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Ömer Ceylan