Kırşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı Zekat-İyilik Buluşmaları Toplantısı" yapıldı.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Vali Hüdayar Mete Buhara, toplumun refahı ve huzuru açısından din görevlilerinin vazifelerini gayret ve azimle yerine getirdiklerini belirtti.

Kırşehir Zekat Buluşması 33

Buhara, toplumu bir arada tutan, toplumla iletişimde üslubuna dikkat eden ve onlarla gönül köprüsü kuran din görevlilerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin de toplumda zekat bilincinin artırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı zekat hizmetlerinin nasıl işlediğine dair sunum gerçekleştirdi.

Kırşehir Zekat Buluşması 11

TDV’nin başta Türkiye olmak üzere 149 ülkede zekatla alakalı çalışmalar yürüttüğünü belirten Çetin, faaliyetlere ara vermeden devam ettiklerini ifade etti.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Mustafa Tekin ise toplumsal yardımlaşma konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Müftü Tekin, "İslam, bireyi olduğu kadar toplumu da dikkate alan bir dindir. İslam’ın bu boyutu, inanç, ibadet, ahlak ve insani ilişkilerin hepsinde açıkça görülmektedir.  Namazla ile ilgili ayetlerin sonunda zekat konusu gelir. Namazını kılan insan Allah’a bağlanır, Zekat ise kullarına bağlar. Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam dünyasında zekat bilincinin yaygınlaştırılmasını sağlayarak toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmamız, cami cemaatimize ve vatandaşlarımıza bu yönde bilgilendirmede bulunmamız asli görevimizdir." dedi.

Kırşehir Zekat Buluşması 44

Editör: Ömer Ceylan