Diyanet İşleri Başkanlığınca 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak uygulamaya koyulan ve kısa sürede ülke geneline yayılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an kurslarında 10. yıl coşkusu yaşanıyor.

Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur'an Kurslarının 10. Yılında "Mezunlar Buluşması" gerçekleştirildi.

Nur Camii konferans salonu ve fuaye alanında düzenlenen programa, İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker, Karakeçili İlçe Müftüsü Muhammed Key, Kur’an kursu öğreticileri, minik öğrenciler ve aileleri katıldı.

3-6

"Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras güzel ahlaktır"

Minikler tarafından okunan Kur'an-ı kerimin ardından açış konuşması için kürsüye çıkan Müftü Yaşar " Geleceğimizin teminatı bu minik yavrularımızı onlar için özenle hazırladığımız 4-6 Yaş Kur’an kurslarımıza gönderdikleri için öncelikle velilerimizi tebrik ediyorum. Bu yavrularımızın tamamı Kur’an okumayı öğrendi, birçoğu da Kur’anı kerimi hatmetti. Yavrularımız bu kurslarımızda adabı muaşeret dersleri de aldılar. Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras güzel ahlaktır. Ben burada bütün yavrularımızı tebrik ediyorum. Rabbim tüm öğrencilerimizi Din-i Mübin-i İslam’a, milli ve manevi  değerlerine bağlı, vatanına, milletine faydalı bireyler eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalarımıza ve evlatlarını 4-6 yaş Kur’an kurslarımıza emanet eden velilerimize tekrar çok teşekkür ediyorum." dedi.

1-6 

Sonrasında İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker tarafından programda emeği geçen Kur'an kursu öğreticilerine plaket takdim edildi.

4-2

4-6 yaş Kur'an kurslarında halen okuyan  ve önceki yıllarda mezun olan öğrencilerin katıldığı 10. Yıl Mezunlar Buluşmasında değişik etkinlik masalarında  minik öğrenciler doyasıya eğlendi. Yüz boyama atölyelerinde yüzlerine çeşitli resimler yaptıran öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Minik öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin yer aldığı Materyal Sergisi açıldı. Sahnede hünerlerini sergileyen minikler, katılımcılardan büyük alkış aldı. Birbirinden farklı gösteri sunan minikler, performanslarıyla göz doldurdu.

5-2

Yoğun bir katılımın olduğu  program sonunda öğrencilere ve ailelerine ikramda bulunuldu.

Editör: Kırıkkale Müftülüğü