Cumhuriyet Meydanında düzenlenen hayır çarşısında ziyaretçiler Kur’an kurslarına ve yapılan gençlik faaliyetlerine   destek olmanın mutluluğunu yaşadı.

Hayır çarşısının  açılışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Topal, "Gönüllü kardeşlerimizin ve burada bulunup kalbini gönlünü hizmete adamış kardeşlerimizin emeğini kutluyorum. Onları tebrik ediyorum. Bu kermes bizim yardımlaşmamızın, yardımlaşma niyetimizin bir göstergesidir ve bu yolda gayretimizin de güzel bir ifadesidir. Bu yardımlaşmanın çok güzel manaları var ve insanımıza bir mesajı var. O mesaj da ‘Biz bir araya geliriz, biz birlikteyiz, biz hizmet olunca, memleket meseleleri olunca, ülkemizin, insanımızın yanında bulunmak icap edince biz her zaman bir araya geliriz’ mesajıdır." ifadelerine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu kermesleri hayır çarşısı adı altında düzenlediklerini vurgulayan Müftü Topal, "Kırıkkalemizde de şimdi siz bu güzel örneği gösteriyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum. Gayretlerinizden, emeklerinizden ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, yar ve yardımcınız olsun. İnşallah daha büyük güzelliklerde, daha iyi çalışmalarda, birlikteliklerde beraber olacağız. Kermesimiz hayırlara vesile olsun." dedi.

Kermes 4

İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz’in yaptığı dua ile açılışı gerçekleştirilen kermeste İl Müftü Yardımcıları, Şube müdürleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri de hazır bulundu.