Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, umre yolcularının ibadetlerini en iyi şekilde yapmaları, kıymetli zamanlarını ibadetle geçirmeleri ve kutsal topraklardan zemzem ve hurmanın dışında hiç bir hediye getirmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Müftü Bozkurt, "Umreci ve hacıların Mekke ve Medinede Allah’ın misafirleridirler, ondan bir şey istediklerinde onların istekleri kabul olunacağını istiğfarda bulunduklarında Allah (cc) onların dualarını kabul edeceğini Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinde beyan etmişlerdir. Ayrıca bizlerden o mübarek topraklara, Efendimiz (sav)’e selam götürmenizi istirham ediyor, şimdiden umrenizin mebrur olmasını diliyor, salimen gitmenizi ganimen dönmenizi Cenabıhak’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Eğitim seminerinde, İl Müftüsü Alettin Bozkurt "İbadet bilinci ve Umre İbadeti", İl Müftü yardımcısı Cengiz Çolak "Ana Hatlarıyla Umre Menasiki", Şube Müdürü Murat Taşdelen "Hz.Peygamber (sas) Mescid-i Nebevi ve Medine", Şube Müdürü Mustafa Şimşek "Umre İbadetinin Gereği Olarak Birlikte Yaşama Bilinci" konulu sunum yaparak umrecileri bilgilendirdi.

Editör: Ömer Ceylan