Kilis İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kilis Şubesi ile TDV Kadın ve Gençlik Kolları, Filistin'deki mazlumlara destek olmak amacıyla "Gazze ve Gazelinin Yanındayız" sloganıyla bir hayır kermesi düzenledi.

kilis-kermes-44

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen kermesin açılışına Kilis Valisi Tahir Şahin, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman ve kurum müdürleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

kilis-kermes-22

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve açılış konuşmasını yapan Kilis Müftüsü Alettin Bozkurt, "Asırlardır ceddimiz zalimlere engel mazlumlara şemsiye oldu. Bu geçmişte olduğu gibi bugün de böyle. İnşallah gelecekte de böyle olacak." ifadelerini kullandı.

Bozkurt, "Bu yardımların orada çoluk çocuk demeden herkesi yakan ateşi söndürmek için bir damla su misali katkı sunacağı inancındayız. Bu katkıyı genişletmek için bugün kermesimizi açtık." diyerek tüm vatandaşları kermese davet etti.

kilis-kermes-55

İşgalci İsrail’in saldırıları sonucu Gazze'de yaşananların kendilerini üzdüğünü ifade eden Bozkurt, "Biz de karınca misali oradaki kardeşlerimizin yanında olmak için bu kermesi düzenledik. Kermesimiz yarında devam edecektir. Oradaki manzaralar bizi derinden üzüyor. İnşallah tez zamanda Filistinli kardeşlerimiz selamete ulaşır, savaş biter ve barış içerisinde yaşanır." şeklinde konuştu.

kilis-kermes-33

Yapılan konuşmaların ve İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhekim Öz’ün yaptığı duanın ardından kermes gezilerek hayırlı olsun dileğinde bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan