Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla il ve ilçe müftülükleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Zekat Bilgilendirme Toplantıları" devam ediyor.

Bu kapsamda Keşan İlçe Müftülüğü ve TDV Keşan Şubesi ev sahipliğinde "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım, Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Hamit Albayrak konuşmacı olarak katıldı.

Keşan’da-“Zekat-Bilgilendirme-Toplantısı”-düzenlendi02

Albayrak, din görevlilerinin toplumu zekat konusunda bilinçlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, "İmkanı olan her Müslümana, zekatını ve öşrünü vermesi farzdır. Zekat, Kur’an-ı Kerim’de namaz ile birlikte anılır. Nasıl namazımıza, orucumuza ve diğer ibadetlerimize özen gösteriyorsak, mali bir ibadet olan zekata da özen göstermeliyiz. Çünkü zekat varlıklı Müslümanların, muhtaç olan fakirleri gözetmesi için iyi bir fırsattır, malı temizler ve korur. Bizler bu konuda toplumu bilinçlendirmeliyiz." dedi.

Selamlama konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit ise "Türkiye Diyanet Vakfı Keşan Şubesi kanalıyla vatandaşlarımızın bize ulaştırdığı fitre ve zekatlarının tamamını deprem bölgesindeki kardeşlerimize gönderdik. Şu ana kadar 300 bin TL civarında ilçemizden zekat gönderildi." diye konuştu.

Editör: Ammar Esenkal