Keçiören Müftülüğünce Insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük zulümlerden biri olan Filistin’de yaşanılan katliama kayıtsız kalmamak için 157 Kur’an kursunda, "Hayır Çarşıları" kuruldu.

TDV Keçiören Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen Hayır Çarşıları programının açılışı Ufuktepe Kebir Sare Yaşar Kur’an Kursu'ndan yapıldı.

keçiören-kurs-filistin-22

Açılış konuşmasında Keçiören İlçe Müftü Hasan Limon, çocuk, kadın, yaşlı demeden saldıran İsrail’i kınayarak "İşgalci İsrail bugün Filistin’de Gazze’de bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanları vahşice katlediyor. Okulları, hastaneleri, ibadet yerlerini bombalıyor. Masum insanların üzerine fosfor bombaları atıyor. Bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu işliyor ve maalesef günümüz dünyası olup biteni sadece seyrediyor. Biz bugün buradan tüm insanlığı mazlumun yanında olmaya zalimin karşısında durmaya davet ediyoruz." dedi.

keçiören-kurs-filistin-33

Müftü Limon, "Filistin ümmetin kanayan yarasıdır. Filistin bizim kutsalımızdır. Kudüs Mescidi Aksa bizim ilk kıblemiz. Kudüs’ün özgürlüğe kavuşması için bütün Müslümanları birliğe ve dirliğe davet ediyorum. Orada mü’min kardeşlerimiz yıllardır esaret altında kaldıkları yetmezmiş gibi bugün bombalarla katliama maruz bırakılıyor. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de “Müminler ancak kardeştirler” buyurur. Kardeşliğimizin bir gereği olarak da bugün Keçiören’imizde bütün Kur’an kurslarımızda eğitim gören yaklaşık 8.000 öğrencimizle birlikte Hayır Çarşıları oluşturduk. Bundan amacımız Filistinli kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarmak onların yanlarında olduğumuz hissini oluşturmaktı." ifadelerini kaydetti.

Vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı duygulanan Müftü Limon, "Bu organizasyonun her aşamasında katkı sağlayan bütün vakıf gönüllülerimize, kadın kollarımıza,Kur’an kursu öğreticilerimize, cami gönüllülerimize ve bize destek veren bütün halkımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah yapılan bu yardımlar en kısa zamanda yerine ulaşır. Mazlumların ahı yerde kalmaz en kısa zamanda da Rabbim mazlumlar için kurulan bütün tuzakları başlarına geçirir." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan