Kayseri İl Müftülüğü tarafından sabah namazının manevi atmosferini yaşamak, yaşatmak ve görevlilere motivasyon ziyaretinde bulunmak maksadıyla sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü, Melikgazi İlçe Müftülüğü ve Nasrullahzade Vakfı tarafından ortaklaşa Nasrullahzade Camii’nde Sabah Namazı Buluşması gerçekleştirildi.

Program sabah namazının cemaatle kılınması ile başladı. Daha sonra yapılan zikrin ardından,  Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik, Emirgan Hamid-i Evvel Camii İmam Hatibi Aziz Hardal ve Bolu Tabaklar Camii İmam Hatibi Esat Tuna Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edildi. Daha sonra İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından vaaz-u nasihatte bulunuldu.

Kayseri Sabah Namazı Buluşması 22

Filistin’de ki Siyonist İsrail’in yaptığı soykırım zulmüne dikkat çeken Müftü Akkuş, "Filistin ve Gazze’deki anneler, babalar, genç yaştaki insanlar ve çocukların bunca zulüm ve katliam karşısında sabırla, metanetle dik duruyorlar. İsrail ve Yahudi malları alınmamalı. Boykota devam etmeliyiz. İsrail mallarını almazsak ölmeyiz, boykota katılmayarak alacağımız her Yahudi ve İsrail malı Filistinli masumlara çocuklara kurşun olarak gidiyor. Bu boykat’a katılmanın ve devam ettirmenin bir insanlık görevi olduğunu bilmeliyiz. Aynı zamanda Hacı Mehmet Çolakbayraktar Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Hafızlık eğitimine başlayan yavrularımız da bugün bu programdalar. Kendilerini ve ailelerini tebrik ediyorum. Hocalarına ve yavrularımıza Cenabıhak kolaylıklar versin." dedi.

Daha sonra yine Müftü Akkuş tarafından Filistin’de katledilen masumların ruhları, yaralananların şifa bulması, tüm dünya mazlumlarının zalimlerin zulmünden kurtulması, Kudüs başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin huzur ve sükûnu için dua yapıldı.

Kayseri Sabah Namazı Buluşması 11

Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Nasrullahzade Camii’nde gerçekleştirilen sabah namazı programına Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, mahalle sakinleri ve çevrede görev yapan din görevlileri iştirak etti.

Editör: Ömer Ceylan