Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen "Yolumuz İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi koordinesinde "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla Mart 2016' dan bugüne kadar bugüne kadar Suriye'ye 737 tır yardım malzemesi gönderildi.

Bu kapsamda TDV Kayseri ve Melikgazi şubelerince tarafından "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı”, “Halep’te İnsanlık Ölmesin" sloganıyla hazırlanan 8 tırlık yardım malzemesi, dualarla İdlib'e uğurlandı.

kayseri-yardım-tırı-222

Kayseri Organize Sanayi Serbest Bölgesi'nde gerçekleştirilen tır uğurlama programında konuşan Melikgazi İlçe Müftüsü Emrah Kandemir, "Toplam 737 tır yardım malzemeleri Suriye’de ki değişik kamplar da zor durumda yaşayan mağdur ve muhtaç kardeşlerimizin yaralarını sarmak, ihtiyaçlarını gidermek için bölgeye gönderilmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak yaklaşık 1 ay önce Suriye’de terörden arındırılmış bölgelerde yaşayan dindaş ve soydaşlarımızın acil temel gıda ve çeşitli barınma malzemelerine ihtiyaç duydukları belirtilmişti. Bizler de Kayseri ve Melikgazi Şubesi olarak İdlip’te ki mazlum kardeşlerimizin gözyaşlarını dindirmede, beklenen yine sensin sloganıyla bu çağrıya kayıtsız kalmadık. Bu bağlamda görevlilerimiz ile birlikte başlatmış olduğumuz kampanya neticesinde, 15 gün içinde hazır hale getirilen yardım malzemeleri an itibari ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, yola çıkartıyoruz. Ayrıca bir grup görevlimiz ile birlikte terörden arındırılmış bölgelerdeki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere hayır sahibi vatandaşlarımız tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Melikgazi Şubesine tevdi edilen yardımları yerin de teslim etmek üzere yola çıkıyoruz. Bu bağlamda hayırseverler tarafından emanet edilen yardımları yerine ulaştırmada büyük gayret sarf eden müftülüklerimize Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

kayseri-yardım-tırı-22

Konuşmaların ardından yapılan dua ile yiyecek ve kışlık yardımlarla dolu 8 tır İdlib'e doğru yola çıktı.

Editör: Ömer Ceylan