Diyanet İşleri Başkanlığınca 2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşların hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacıyla hafızlık yarışması başlatılmıştı.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü tarafından 5, 15 ve 30 cüz olmak üzere 3 kategoride vatandaşa yönelik "Hafızlık Yarışması" yapıldı.

Komisyonların seçimi sonucunda; kadınlarda 15 cüz birincisi Meryem Ana Nar, 30 cüz birincisi ise Ümmügülsüm İbiş oldu ve 18 Nisan Perşembe günü Yozgat ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Kayseri Hafız Kal 22

Erkeklerde, 5 cüz birincisi Muammer Emin Serkan, 30 cüz birincisi ise Bekir Bal oldu ve 20 Nisan Cumartesi günü ilimizde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasına katılacak.

Yarışmanın komisyon başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, komisyon üyeliğini ise İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yüksel Demirkoparan, Hacı Kılıç Camii İmam Hatibi Yasin Yüksel ve Hayriye Ulubaş Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Yurdan Doğan yaptı.

Kayseri Hafız Kal 33

İl Müftülüğü tarafından bütün yarışmacılara derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Ömer Ceylan