Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Kayseri'den kutsal topraklara gidecek olan umreciler “Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri” ile bilgilendiriliyor.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda iki gün sürecek olan seminerde konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, umre ibadetinin önemine vurgu yaparak umreye gitmenin ömrü imar etmeye gitmek olduğuna dikkati çekti. 

Müftü Akkuş, “Umre ibadeti, kişinin manevi hayatını gözden geçirerek ruhi anlamda kendini yenilemeye tabi tutabilmesi noktasında önemli bir ibadet ve fırsattır. Hac ve umre, körüğün demirdeki pislikleri temizlemesi gibi, günahı ve fakirliği giderir.” dedi.

Seminerde, İl Müftü Yardımcısı Vedat Tekin tarafından "İbadet bilinci ve Umre İbadeti", İl Müftü Yardımcısı Muammer Turan tarafından “Hz. Peygamber (sas) Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere”, İl Müftülüğü Vaizi Mehmet Öztürk tarafından “Ana hatlarıyla Umre Menasiki”, Dr. Levent Tündar tarafından “Temel Sağlık Bilgileri”, Dr. Cansever Dokuz tarafından ise "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar yapılarak umreciler bilgilendirilecek.

Editör: Ammar Esenkal