Kayseri'de Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler ve İsrail terör devletinin Filistin’de ve özellikle Gazze’de uyguladığı vahşet ve katliamları protesto etmek için on binlerce Kayserili, Türk ve Filistin bayraklarıyla Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı’n kadar yürüdü.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile Kayseri’den tüm dünyaya hain PKK terör örgütüne, Filistin’de yaşanan zulme ve soykırıma sessiz kalmadıklarını duyurmak için toplanan vatandaşlar, PKK ve İsrail’e lanet yağdırdı. 

Kayseri Filistin Yürüyüş 33

Cumhuriyet Meydanı’ndaki program Camii Kebir İmam Hatibi Halil İbrahim Arslan tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edilmesi ile başladı.

Kayseri Filistin Yürüyüş 11

Protokol konuşmaları sonrası İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler ve tüm şehitler için, Filistin’de katledilen masumlar için, yaralananların şifa bulması, tüm dünya mazlumlarının zalimlerin zulmünden kurtulması, Kudüs başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin huzur ve sükunu için dua yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi önünde başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platforma önünde son bulan yürüyüşe; Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Ayşe Böhürler, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, ilçe müftüleri ve STK temsilcileri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan