Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 yılı Ramazan ayı, vaaz ve irşad faaliyetlerine ivme kazandırmak, komşu ve kardeş şehir il müftülükleri arasında iletişimi artırmak ve hizmet birliğini sağlamak amacıyla Kayseri İl Müftülüğü ev sahipliğinde bir araya gelen kardeş şehir müftüleri Ramazan irşat faaliyeti gerçekleştirdi.

Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un daveti üzerine Kayseri'ye gelen Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Cemil Meriç ve Sivas İl Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş çeşitli bir dizi programa katıldı.

İlk olarak İl Müftüsü Akkuş'u makamında ziyaret eden komşu il müftüleri daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Seyfi Ergüneş'e taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyareti sonrası Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Hisarcık Medine Erkek Hafızlık Kur'an Kursu'nu ziyaret ederek kurs yöneticilerinden hafızlık eğitimi hakkında bilgi aldılar ve hafızlık eğitimi alan öğrencilerle hasbihal ettiler.

İftar sonrası Yozgat İl Müftüsü Gülden Safa Camii'nde, Sivas İl Müftüsü Altunkaya Camii Kebir'de, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Meriç Ahmet İnci Camii´nde, Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Karataş ise Hunat Camii´nde cemaate vaaz-ı nasihatte bulundu.

Teravih namazı sonrası TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları Hizmet Binasını ziyaret ederek İl Müftüsü Akkuş´tan Kayseri´de yürütülen din hizmetleri ve TDV Kayseri Şubesi'nin çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat, Muammer Turan, Cabir Çelik, Aysel Hacıömeroğlu, Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak, Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Hacılar İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan, Başkanlık Emekli Müftüsü Yakup Öztürk ve İl Vaizi Dr. Dursun Sarı da eşlik etti.

Editör: Mehmet Öztürk