Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla başlatılan "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında Kalem Kırdı Camii’nde engelli vatandaşlara yönelik program gerçekleştirildi.

Kayseri’de “Engelsiz Cami” buluşması (5)

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Hacı Kılıç Camii İmam Hatibi Yasin Yüksel tarafından okunan dini musikiyle devam etti.

Etkinlikte konuşan Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Allah katında gerek aileniz, gerekse sizler özel kullarsınız. Sizler ailenizin cennet vesilesisiniz. Bizler yeter ki Rabbimizin bizi sevdiğini ve bizlere olan lütuf ve ihsanlarını unutmayalım. Ömrümüz boyunca istikametten ayrılmayalım. Sizler yalnız değilsiniz. Engelsiz kursumuzla da hizmetinizdeyiz. Öncelikle programa iştirak ederek bizleri mutlu eden siz katılımcılara ve bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Mesudiye Mişe ve Yasin Bulut’a çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Müftü Akkuş’un konuşmasını Talas Kuruköprü Camii İmam Hatibi Mehmet Ulusoy ‘işaret dili’ne çevirdi.

Programa, işitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Kayseri’de “Engelsiz Cami” buluşması (1)

Program sonunda tüm katılımcılara ikramda bulunuldu.

Editör: Emin Altıntaş