Öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel değerleri benimseyen,  koruyan, geliştiren ve kendi hayatlarında inşa eden fertler  olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarfedebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile imzalanan protokol kapsamında uygulanan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi 81 ilde, 700 okulda, Diyanet Gençlik Merkezi ve Gençlik Spor Gençlik Merkezlerinde uygulanmaya devam ediyor.

ÇEDES projesine yönelik materyal ve içerik çalışmaları kapsamında Diyanet işleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarından oluşan ekip Kayseri Valiliği öncülüğünde yürütülen ERVA Değerler Eğitimi Projesi koordinasyon ekibiyle Kayseri Müftülüğü ev sahipliğinde "Değerler Eğitimi İçerik Çalışması" gerçekleştirdi.

Kayseri İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda 5 gün boyunca gerçekleştirilen çalışmalara katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Böylesi güzel bir projenin içerik çalışmasının ilimiz müftülüğünde yapılmasından duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Kayseri’ye hoş geldiniz. Ayrıca bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kayseri Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen ERVA projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan ERVA Projesi Kayseri Koordinatörü Esra Kuşkaya ise ERVA Projesinin kitlesel bir değer kazandırma projesi olduğunu, bu doğrultuda tüm alanlarda etkili olmayı hedeflediklerini belirtti.

Kuşkaya, "Kök Değerler'imiz 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatlarında  yerini almış ve tüm öğretim programları içerisinde de 10 (on) başlıkta toplanmış durumdadır. Bu proje anaokulundan başlayıp, lise son sınıfa kadar sarmal şekilde ilerleyen bir projedir. 6 (altı) Kök değerimiz çerçevesinde ilk 3’ünü, Ekim ayında 'Saygı'  Kasım ayında 'Edep' Aralık ayında ise 'Merhamet' olmak üzere ilk dönem etkinliklerini tamamladık. 2’inci dönem etkinliklerini ise; Mart ayında 'Vatanseverlik' Nisan ayında 'Vefa' Mayıs ayında ise 'Adalet' şeklinde uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.