Kayseri Valiliği İl Koordinasyon Kurulu kararları kapsamında İl ve ilçe müftülükleri bağımlılıkla mücadele koordinatörlerine yönelik "Bağımlılıkla Mücadele Semineri" gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki seminerde konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı şeylerden uzak tutmak içinde elimizden geleni yapıyoruz. Koordinatörlerimiz ile sahaya inerek tespit edilen bağımlılara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarımızda müftülüğümüz ve koordinatörlerimiz ile iş birliği içerisinde bulunan diğer kurumlarımıza ayrıca desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

kayseri-bağımlılık-semineri-22

Müftü Akkuş, "Madde bağımlılığı, oyun bağımlılığı, telefon, tablet veya bilgisayar başında sosyal medyada geçen uzun zamanlar, sağlıklı olmayan uygulamalar önce bireylere akabinde topluma zarar oluşturmaktadır. Teknolojiden tabi ki en iyi şekilde faydalanacağız. Ancak zararlı yönlerini bilmek zorundayız. Amacımız teknolojiyi en faydalı hali ile kullanmaktır." diye konuştu.

Seminerde katılımcılara görevliler tarafından “Madde Türleri ve Kullanımı ile ilgili Yasal Düzenlemeler, Bağımlılıkta Ebeveyn Eğitimi, Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Yeşilay’ın Rolü ve Tedavi Kurumları, Teknoloji Bağımlılığı, Bağımlılığın Fiziksel ve Psikolojik Etkileri, Madde Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığında Din Görevlisinin Rolü” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Editör: Ömer Ceylan