Erciyes Dağı Kalender Camii altında bulunan kamp ve gençlik merkezinde Kayseri Diyanet İzci Kulübü Sorumlusu Furkan Kayar ve izci liderleri rehberliğinde gerçekleştirilen ve 38 üniversite öğrencisinin katıldığı kamp 3 gün sürdü.

Açılış töreni ile başlayan kampın ilk gününde ekiplere ayrılan izciler, Temel İzcilik Eğitimleri aldı. Daha sonra Kudüs Bilinci temalı kamp ateşi faaliyeti ve gece yürüyüşü yapıldı.

2. gün ise eğitici ve öğretici istasyonlar kuruldu. Ateş çeşitleri, kol komutları, havalı tüfek atışı, okçuluk ve hafif arama kurtarma ekipmanları ile faaliyetlerini sürdürdü.

Kayseri Izcilik Eğitimi 11

Kampın 3. günü kayak istasyonu ile devam etti. Kayak eğitmeni ve aynı zamanda Kayak Hakemi Mahmut Alakaş, izcilere kayak esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. İzciler kısa sürede kaymayı öğrendi.

Kampı ziyaret eden Kayseri İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve Cabir Çelik de izcilerle izcilik marşı söyledi ve izcilerle sohbet etti.

Ziyarette konuşan İl Müftü Yardımcısı Çelik, "Manevi değerlerine sahip çıkan ve bu yolda çaba gösteren siz kıymetli izcilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. Kayseri Diyanet İzci Liderlerimiz günler öncesinden bu kamp için hazırlıklara başladı. İl ve ilçe müftülüklerimiz, STK'lar, kamu kurum ve kuruluşlarımızın katkıları ile hamd olsun güzel bir kamp yapılıyor. Siz kıymetli genç izcilerimizin bu kamp ile bir şuur ve bilinç kazanacağı inancındayım. Kudüs bizim hassas noktamız. Tema olarak belirlenmesi de çok manidar olmuştur. Kampımızın hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Daha sonra söz alan İl Müftü Yardımcısı Bolat ise "Kampın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Böyle güzel organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayan ve katılan izcilerimize teşekkür ederim. Kampın teması Kudüs Bilinci. Peygamberler şehri olan ve ilk kıblemiz olması sebebiyle Müslümanlar için büyük öneme sahip bir şehir.  Çevresi mübarek kılınan topraklar günümüzde ağır imtihanlar geçirmekte. Rabbim yardımcımız olsun. Sizlerde yapmış olduğunuz bu güzel faaliyet ile buna dikkat çekiyorsunuz." diye konuştu.

Kudüs Bilinci Kampı, kamp birincisi olan ekibin açıklanması sonrası kapanış töreni ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan