Kayseri İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program görme engelli öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Gençlerimizi burada görmekten çok mutlu oluyoruz. Allah Teala hiç kimseye zulmetmez. Kıyamet gününde Allah bu engelli kardeşlerimize ve ailelerine öyle bir mükâfat verecek ki, engelsiz insanlar onlara gıpta edecekler. Dünya hayatında sıkıntılar çekiyorsunuz ama biliyorsunuz ki Alemlerin Rabbi olan Allah, orada bunun karşılığını sizlere kat kat verecektir. Öncelikle ben engelli kardeşlerimizin ailelerine Rabbim kolaylıklar versin diyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen gençlik ve engelli koordinatörlerimize teşekkür ediyorum. Engelsiz Kur’an Kursumuzu yaptıran hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimiz bizlerin başının tacıdır." dedi.

Kayseri Engelli Buluşması 33

Daha sonra engelli öğrenciler tarafından ilahiler ve şiirler okundu. Sema gösterisi icra edildi. Program toplu olarak hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Kayseri Engelli Buluşması 11

Programa İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik, Hacılar İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Aynur Şapçı, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Yasin Bulut, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi Kadın Kolları gönüllüleri, Kur’an kursu öğreticileri, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan