Kayseri İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Kudüs’te zulümde sınır tanımayan işgalci İsrail tarafından yapılan katliama maruz kalan Filistinli mazlumlara destek vermek amacıyla “Zulme Karşı Sessiz Kalma” etkinliği gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Bürüngüz Camii önünde gerçekleştirilen etkinlik, Orgeneral Hulusi Akar Camii İmam Hatibi Musa Çetin tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftü Vekili Cabir Çelik, İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Abdullah Baktır ve Firdevs Tüfekçi Tekin, gençler ve vatandaşlar katıldı.

H G8 A8698

Etkinlikte çocuk ve kadın ayakkabıları sergilendi. Çocuklara yüz ve resim boyama yaptırıldı. Postitlere duygu ve düşünceler yazılarak Filistin bayrağı haline getirildi. Şiirler okundu, dualar edildi. Gazze fotoğraflarıyla sessiz sergi etkinliği yapılarak kitap ayracı dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan İl Müftü Vekili Çelik, "Müslüman öncelikle tarafını ortaya koyan kimsedir. Hak ve batıl mücadelesi sadece bugün ortaya konan bir mücadele değildir. Hz. Adem (as)’dan kıyamete kadar bu mücadele sürecek. 7 Ekim’den itibaren zalim İsrail tam bir soykırım içerisinde. Çoluk-çocuk, genç, yaşlı demeden bütün sivilleri hedef alarak tarihte eşine benzerine az rastlanır büyük bir soykırım yaptığını görüyoruz. İşte biz bugün bu programla bir farkındalık oluşturmak istedik. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğüne, TDV Kayseri Şubesi Kadın Kollarına ve destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.