Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 94 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, son 24 saatte 249 Filistinliyi öldürdüğü ve 510 kişiyi yaraladığı belirtildi.

Katil İsrail güçlerinin son 24 saatte "17 katliam" gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 23 bin 84'e, yaralananların sayısının ise 58 bin 926'ya çıktığı kaydedildi.

Katil İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ile orta kesimindeki En-Nuseyrat Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenlediği, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda Ölenlerin Sayısı 23 Bini Geçti

Katil İsrail uçakları, Refah'ın güney bölgeleri ile Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladı

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, katil İsrail güçlerine ait savaş uçakları, Refah'ın güney bölgeleri ile Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladı.

Nuseyrat Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarda Filistinli "Zureyd" ailesinin evi de vuruldu.

Katil İsrail'in bombardımanı nedeniyle onlarca ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

Katil İsrail Miras Bakanı Eliyahu, saldırılarda evlerinden olan Gazzelilerle dalga geçti

Aşırı sağ görüşleriyle öne çıkan katil İsrail Miras Bakanı Amihai Eliyahu, katil İsrail'de televizyon kanalında bir sunucunun, "Gazze nüfusunun nakledilmesi ve Gazze Şeridi'ndeki Yahudi yerleşimlerini destekleyip desteklemediğine" ilişkin sorusunu yanıtladı.

Eliyahu, "Bahsettiğimizin kesinlikle (Gazzelilerin) nakledilmesi olmadığını çok iyi biliyorsunuz. Biz konutlarını iyileştirmek isteyen Gazzelilerden bahsediyoruz." demesi üzerine sunucular bakanın cevabına gülerek tepki verdi.

Aslında önerdiklerinin bu koşullarda yaşamak istemeyen Gazzeliler için "gönüllü göç" olduğunu dile getiren Eliyahu, "nakledilmenin" kesinlikle uygulanması gerektiğini savundu.

Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilerin mülklerine saldırdı

Filistin resmi ajansı WAFA’ya göre Yahudi yerleşimciler, El Halil kentine bağlı Turkumiya beldesi kırsalındaki Ferş el-Hava bölgesinde Filistinli Mecdi Hicazi, Ahmed Ebu Raiya, Tarık Zabayine, Ahmed Ebu Rızk ve Nur Garib’e ait tarım arazilerini tahrip ederek, ürünler için kullanılan yapıları yıktı.

Yahudi yerleşimciler, aynı bölgede Filistinli İbrahim el-Merkatın’a ait tarım arazisinin çevresindeki surları yıktı ayrıca üzüm ve zeytin ağaçlarıyla dolu 20 dönümlük araziyi de buldozerlerle kazarak tahrip etti.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi üyelerinden aktivist Süleyman el-Merkatın, bu saldırıları gerçekleştirenlerin çevredeki Adora Yahudi yerleşim birimi sakinleri olduğunu ve Filistinlilerin mülklerine sürekli saldırıda bulunduklarını belirtti.

Merkatın, Yahudi yerleşimcilerin mülklerine ve arazilerine yönelik saldırılarını engellemek isteyen Filistinlilerin bölgeye yaklaşmasına ise katil İsrail güçlerince izin verilmediğini kaydetti.

Yahudi yerleşimcilerden Beytüllahim’de tarihi alana baskın

Öte yandan WAFA'ya göre Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kentine bağlı Cennata beldesindeki tarihi alana da baskın düzenleyerek eserlere zarar verdi.

Cennata Belediye Başkanı Sami ez-Zeyr, Yahudi yerleşimcilerin beldeden geçen çevre yolu yakınındaki tarihi Ayn Hamda Su Çeşmesi ve çevresindeki alanda kazı çalışmaları başlattığını belirtti.

Zeyr, Yahudi yerleşimcilerin bu çalışmayı alanı istila etme amacıyla başlattıklarına dikkati çekerek, buraya el koymalarının bölgede yüzlerce dönümlük araziyi istila etmenin başlangıcı olacağını vurguladı.

Kaynak: AA