Pınarbaşı İlçe Müftülüğü, ülkenin dini ve kültürel mirasını koruma ve yayma misyonu ile kurulan Diyanet TV kanalını daha geniş bir kitleye ulaştırmak amacıyla "İlk Kanalım Diyanet TV" temalı projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında din görevlileri ev ziyaretleri gerçekleştirerek çeşitli içerikleriyle dikkat çeken Diyanet TV kanalını kanal sıralamasında ön sıralara yerleştiriyor.

Projenin detayları ve hedefleri hakkında bilgi veren Pınarbaşı İlçe Müftüsü Abdulsamet Ciğer, "Müftülüğümüze, televizyonlarına Diyanet TV kanalının kaydedilmesi veya kanal listesinde ilk sıralara alınmasına yönelik talepler geliyordu. Bizler de bu güzel talebe yanıt verebilmek için bu projeyi hayata geçirdik. İlçemiz merkez ve köylerinde görev yapmakta olan hocalarımız, vatandaşlarımızın bu isteklerini yerine getiriyor aynı zamanda da Diyanet TV’nin önemine dair açıklamalar yapıyorlar." dedi.

Kastamonu’da “İlk Kanalım Diyanet TV” projesi (8)

Diyanet TV içeriklerinin her kesime daha etkin bir şekilde ulaştırılmasının gerekliliğine vurgu yapan Müftü Ciğer, "Bu proje, Türkiye'nin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli bir adım olarak kabul edilebilir. Diyanet TV Kanalı'nın izlenme oranı açısından istenilen düzeye gelmesi, dini eğitimin yaygınlaşması, ülkemizin kültürel çeşitliliğinin korunması ve üretilen içeriklerin tüm dünyaya tanıtılması açısından oldukça önemlidir." ifadelerini kullandı.

Kastamonu’da “İlk Kanalım Diyanet TV” projesi (9)

Başta yöre halkı olmak üzere diğer kurum idarecileri ve esnaf tarafından da projenin desteklendiğini belirten Ciğer, "Amacımız, dini içeriklerin yanı sıra kültürel ve eğitim odaklı içeriklerinde yer aldığı Diyanet TV ile toplumun her kesimini bilgilendirmek." diye konuştu.

Editör: Emin Altıntaş