Kastamonu İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen ve dört hafta sürecek olan "Baba Okulu Seminerleri" İl Müftüsü Bekir Derin'in "Ailede Baba Olmak" konulu sunumuyla başladı.

Din Görevlileri ve Emeklileri Derneği Salonu'ndaki seminerde konuşan İl Müftüsü Derin, seminerlerle babaların çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurarak gelişimlerinde daha etkili olmalarının hedeflendiğini söyledi.

Kastamonu Baba Okulu 22

Müftü Derin, "Babaların çocuklarıyla bebeklik dönemlerinden itibaren başlayan iletişimleri, ilerleyen yaşlarda tüm gelişimsel alanları etkileyebilmektedir. Allah Teala buyuruyor ki, 'Bilin ki mallarınız ve evlatlarınız birer imtihan vesilesidir. Katında büyük mükâfat olan ise ancak Allah’tır.' Allah’ın bizlere emaneti olan evlatlarımızla daha sağlıklı iletişim kurmak oldukça önemlidir. Sağlıklı iletişim ailenin rol modeli olan babanın çocuklarına dini, ahlaki ve toplumsal değerleri öğretmesi hususunda ilk aşamadır. Hz. Peygamber (sas) çocukların ahiret saadetlerini öncelerdi. Allah Rasulü (sas) çocukların fiziki ihtiyaçları kadar ruhi ihtiyaçlarına da önem vermiş, dünyevi isteklerini yerine getirdiği kadar, ahirete yönelik sorumluluklarını da onlara hatırlatmıştır. Bunun için evlatlarımızı kendilerine, ailelerine ve toplumumuza faydalı birer birey olarak yetiştirilmesinde babalarımızın ve baba adaylarının daha donanımlı hale getirilmesi planlanmaktadır." ifadelerini kaydetti.

Seminerler sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Editör: Ömer Ceylan