İftar programı öncesi hayırsever vatandaşların desteği TDV Kars Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları gönüllüleri rehberliğinde mağazalara gidilerek 30 yetim çocuğa bayramlık kıyafet ve ayakkabı hediye edildi.

Ardından Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, yetimlerle iftar sofrasında bir araya gelerek kitap hediyesinde bulundu.

kars-yetim-22

Programda konuşan İl Müftüsü Bayram, "Sevgili çocuklar bu akşam Peygamberimizin arkadaşları ile beraber iftar sofrasında buluşmak bizim için ayrı bir şeref kaynağı ve  diğer günlere nazaran daha anlamlı. Sizlerin de bildiği gibi Efendimiz bütün  insanlığa şefkatli ve merhametli idi ama çocuklara ve özelliklede yetim çocuklara ayrı bir şefkati vardı. Onlara çok güzel davranır her türlü sorunlarıyla ilgilenirdi. Evinin kapıları yetim çocuklar için sonuna kadar açıktı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğünden, yetimliğin ne kadar zor olduğunu biliyor, bu nedenle yetimleri devamlı olarak korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı. Toplumda, ilahi imtihanın bir cilvesi olarak bâzı kanadı kırık insanlar bulunur ki, Cenab-ı Allah, diğer kullarına onlar hürmetine yardım eder ve toplumdaki kanadı kırıklarla ilgilenmeyi, imkan sahipleri için bir vazife kılmıştır. Bizleri bu akşam bu güzel iftar sofrasında buluşturan Rabbim cennetinde Peygamberimizin sofrasında da buluştursun." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen iftar programında bir araya gelen yetimler bayram öncesi bayramlık kıyafetlerini de alarak hep birlikte iftar açmanın sevincini yaşadı.

Editör: Ömer Ceylan