Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Araplar Dörtyol Kur’an Kursu Yöneticisi Rabia Çakır ve öğreticileri tarafından "Bir Mektup Bir Oyuncak" kampanyası düzenlendi.

Velilerin büyük destek verdiği kampanyada 4-6 yaş öğrencileri, depremzede kardeşlerine gönderilmek üzere alınan her bir oyuncağın yanına bir de mektup yazdı.

karatay-33

Yüzlerce oyuncak ve duygu yüklü mektuplar deprem bölgesine gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Karatay Şubesine teslim edildi.

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da Kur’an kursu öğreticilerine, velilere ve 4-6 yaş öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

karatay-11-1

Öte yandan Konya’dan 24. 25. ve 26. destek ekibi deprem bölgesi Hatay’a uğurlandı.

Gönüllü din görevlilerinden oluşan 105 kişilik destek ekibi, Hatay’daki depremzedelere yardımcı olmak amacıyla, hayırseverlerin yardımlarıyla hazırlanan ve deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerle birlikte Hatay’a yolcu edildi.

Kulu İlçe Müftüsü Muhsin Yıldız ve Karatay Uzman Vaizi Adem Can Türkcan rehberliğinde görev yapacak olan ekipler, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge ve Konya İl Müftülüğü personeli tarafından dualarla uğurlandı.

Editör: Ömer Ceylan