Gaziantep İlMüftülüğünce yapımı tamamlanan Diyanet Gençlik Merkezi'nde gençlerle ilk söyleşi gerçekleştirildi.

"Medeniyet Tasavvuru" konulu söyleşi programında Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan gençlerle bir araya geldi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program sonrası Diyanet Gençlik Merkezinin ilk konuğu olarak duygularını ifade eden Kaplan, "Çok şaşırdım. Bu kadar kapsamlı bu kadar nezih umut vadeden bir mekan çok nadir rastlanır. Çok büyük bir külliye gibi, öyle tasarlanmış. Dolayısıyla gençliğin hem kültürde hem sanatta ve ahlakta eğitilmesinde Gaziantep kültür hayatında nabzın atıldığı yer olur. Güzel, çok güzel işler. Gençlere bu kadar sahip çıkmak herkese nasip olmayacak bir şey." dedi.

kaplan-gençlerle-buluştu-22

Diyanet Gençlik merkezlerinin sığınılacak bir liman olduğunu ifade eden Kaplan, "Gaziantep bir liman kazandı. Sığınılacak bir liman tutunulacak bir dal kazandı. Burada umarım Gaziantep'in geleceğinin tohumları ekilir. Her açıdan, manevi olarak, kültürel olarak entelektüel olarak. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Gençliğe dair bu hizmetlerini de çok güzel ve değerli buluyorum. Hayırlı olsun. İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’a böyle güzel bir eseri kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Yapılan işlerin büyüklüğünü yerinde görmekten de mutlu oldum. Vesile olanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kaydetti.

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise "Bazı eksiklerin giderilmesi ile birlikte kısa bir süre sonra tam olarak gençlerin hizmetine girecek olan Gençlik Merkezimizde Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan'ı misafir etmekten, gençlerle buluşturmuş olmaktan dolayı mutluyuz. Hocamıza katılımları sebebiyle çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Program kitap imzası ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan