Kandil gecelerine ait özel bir namaz veya ibadet şekli var mıdır?

Hz. Peygamber (sas), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir.

Kandil gün ve gecelerinde neler yapılır?

Mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için bir vesile olarak görmemiz gerekmektedir. Sıkça hızına daldığımız dünyada kendimize vakit ayırma, iç dünyamıza yönelme fırsatlarını iyi değerlendirmeliyiz ki geçtiğimiz dünyaya farkındalık içeren bir seyirde bırakan biz olalım. Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur’an-ı Kerîm okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır.

Kandil namazı var mıdır?

Bu gün ve gecelere ait özel bir namaz şekli ayet ya da hadislerde geçmemektedir. Ancak dileyen kimseler Hz Peygamber(sas)'in tavsiyesi olan tesbih namazını bu gecelerde kılabilirler.

Tesbih namazı nedir? Nasıl kılınır?

Editör: Hüsne Yılmaz