Sakarya Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt'un katılımıyla gerçekleştirilen programa gençler yoğun ilgi gösterdi.

sakarya-mevlidi-nebi-11

Sakarya Üniversitesi öğrencisi Hasan Sarıgül'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Peygamber Efendimiz (sav)'in yeryüzünü teşriflerinin sene-i devriyesi dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu sene de Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla İl Müftülüğümüz koordinesinde tüm ilçe müftülüklerimiz tarafından Sakaryamızın tüm ilçelerinde programlar gerçekleştiriyoruz. Bugün Üniversitemizde geçlerimize yönelik program icra ediyoruz. Sakarya Müftülüğü olarak her daim gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin Peygamber Efendimiz örnekliğinde bir hayat sürmelerini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." dedi.

sakarya-mevlidi-nebi-22

Doç. Dr. Kurt ise "Bu hafta dolayısıyla Peygamber Efendimizin hayatına başka başlıklar altında bakmaya çalışıyoruz. Burada gençlerle birlikte olmamız dolayısıyla gençlerimize değer veren bir dinin mensubu olmamız şükrüyle Allah (cc) bizlere Kitabımız Kur'an-ı Kerimde Ashabı Kehf gençlerini, ataşe atılma pahasına Peygamber genç İbrahim (as)'ı , Allah için kurban olmayı şartsız kabul eden genç İsmail'i , zindanı zinaya tercih eden Yusuf (as)'ı  anlatıyor. Doğru, dürüst, güvenilir bir Peygamber olan Efendimizi anlatıyoruz." diye konuştu.

sakarya-mevlidi-nebi-44

Program sonunda her akedemik yıl başında geleneksel ikramlar yapıldı.

sakarya-mevlidi-nebi-55

Program İl Müftü Yardımcısı Mustafa Nurgün' ün yaptığı dua ile sona erdi.

Programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Cevherli, SÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademisyenler, din görevlileri ve gençler katıldı.

Editör: Ömer Ceylan