Sinop Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferans Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Akabinde konferans için gelen misafire ve katılımcılara "Hoş geldiniz" diyen İl Müftüsü Paşa Bektaş şöyle konuştu:

"Mutlu şehir Sinop’a atandıktan sonra ki ilk toplantımız ve ilk programız. Cenabıhak bizleri daha nice hayırlı ve güzel programlarda bir araya getirsin. Sinop için bu güne kadar yapılan hizmetlerde gayret sarf eden tüm İl müftülerimizden, hocalarımızadan Rabbim razı ve memnun olsun. Rahmeti Rahman’a kavuşanlara da rahmet , merhamet ve lütfuyla muamele buyursun. Bizler sizlerle birlikte teslim aldığımız hizmet bayrağını hep birlikte daha ilerilere götürmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağız.” dedi.

Sinop Aile Konferansı 22

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Hatice Kahyaoğlu ise "Vakitlerimizi iyi değerlendirirken aile mutluluğunu ve iletişiminde de 3s (sofra birliği,sohbet birliği ve seccade birliği) formülünü hayatımızdan çıkarmamalıyız." dedi.

Kahyaoğlu, "Zaman insanın elindeki en değerli hazinedir. Büyükler ne güzel söylemişler 'vakitlerle yakutlar alınabilir ama  yakutlarla vakitler alınamaz' diyerek zamanın değerini anlatmaya geçen zamanında hiçbir şekilde geri getirilemeyeceğini bizlere izah etmişlerdir. Günümüzde gençlerimiz başta olmak üzere toplumu tehdit eden ve zaman israfına neden olan bağımlılık, özenti, sapkın inançlar, zararlı içeriklere sahip her türlü görsel medya vb. unsurlara karşı ailelerin bilinçli olması gerekmektedir. Anne babanın çocuklarına zaman yönetimi konusunda örnek olması ve aile içinde fertlerin birlikte kaliteli vakit geçirmesi önem arz etmektedir. Zamanı iyi değerlendirebilmek için zaman yönetimini bilmemiz ve onu uygulamamız gerekmektedir. Zaman yönetimini şu şekilde uygulayabiliriz. Tedricen(azar, azar) ,Tecriden (tek olarak ) ve tecdiden (yenileyerek) çalışma metodunu hayatımızda uygulayabiliriz. Peygamber Efendimiz (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur: Hiçbir kul, kıyamet gününde ömrünü nerede tükettiğinden, ilmiyle ne gibi işler yaptığından, malını nereden kazanıp nerede harcadığından, vücudunu nerede yıprattığından sorulmadıkça bulunduğu yerden kıpırdayamaz. Bizlerde hayatımızı ve zamanlarımızı Rabbimizin razı olacağı şekilde tanzim ederek  dünya hayatımızda kaliteli yaşamaya ve Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde yaşamaya gayret etmiş oluruz." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan