Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Kahramanmaraş’tan kutsal topraklara gidecek olan umrecilere eğitim semineri düzenlendi.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Hac-Umre Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Maraş Umre Semineri Kotan 11

"İbadet Bilinci ve Umre İbadeti" konulu açılış konuşması yapan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Gazze’de yaşanan katliam ve geçtiğimiz günlerde yaşanan şehit haberlerini hatırlatarak umrecilerden ülkemiz ve ümmet için mücadele veren her bir fert için dua talebinde bulundu.

Müftü Kotan, "Kapısına gideni boş göndermeyen Beytullah’a misafir olmaya gidiyorsunuz. Bu misafirlikte size ne verirse versin hazinesinden eksilmeyen Mevla’dan istediğinizi unutmayalım." diyerek umre yolcularını bilgilendirdi.

Maraş Umre Semineri Kotan 33

Eğitim semineri, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Ali Canbolat’ın "Hz. Peygamber (sav), Mescid-i Nebevi ve Medine"; İl Müftü Yardımcısı Mehmet Demir’in "Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, Yolculuğa Çıkmadan Önceki Maddi-Manevi Hazırlık"; Başkanlık Vaizi Ömer Erden’in "Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci" ve Dr. Haluk Habib Kurtoğlu’nun "Temel Sağlık Bilgileri" İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Neslihan Utangan’ın "Kadınlara Özgü Konular" sunumlarıyla devam etti.

Toplantı çeşitli ikramlarla son buldu.

Editör: Ömer Ceylan