Kağıthane İlçe Müftülüğüne bağlı Şirintepe Mevlana Camii 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencileri, işgal saldırısı altındaki Filistinli kardeşleri için harçlıklarından biriktirdiklerini İlçe Müftülüğüne getirerek Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kağıthane Şubesine teslim etti.

Minikleri kabul eden İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, "Şuanda Filistin büyük bir saldırı ve yıkım ile karşı karşıya bulunuyor. İsrail savaş hukukunu çiğneyerek sivilleri, kadın ve çocukları, hastaneleri bombalıyor. Öğrencilerimiz de bu durumdan etkilenerek farkındalık oluşturmak amacıyla harçlıklarını kumbaralarında biriktirerek bugün TDV Kağıthane Şubemize teslim ettiler. Biz de bu tutarı insani yardım amacıyla Filistine göndereceğiz. Bu etkinliği düşünen öğreticilerimizi ve minik yürekleri kardeşleri için çarpan öğencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Allah kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Miniklerin kumbaralarından çıkan 3 bin 750 Türk Lirsını TDV Kağıthane Şubesi aracılığıyla Filistine gönderilmek üzere havale edildi.

Editör: Ömer Ceylan