Iğdır İl Müftülüğü ev sahipliğinde "En Yüce Makam: Şehitlik" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Iğdır Valisi Ercan Turan, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, İl Müftüsü Zahit Demirel, şehit ve gazi aileleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Şaban Kondi Iğdır Programı 33

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Demirel, "Bu hafta Sarıkamış şehitlerimizi anma haftasıdır. Bu vesileyle hem Sarıkamiş şehitlerimizi hemde geçen hafta Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehadet makamına erişen 12 şehidimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi anmak ve onlara dua etmek için bu programı  düzenledik.  Din için, vatan için,  bayrak için, ezan için canını feda etmiş ve şehitlik makamına ermiş tüm şehitlerimize Rabbim rahmet eylesin." ifadeleri kullandı. 

Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ise konuşmasında şehit ve şehitlik makamına vurgu yaptı.

Şehitlik gibi İslami kavramların dejenere edildiğini belirten Akademi Başkanı Kaan, "Son dönemlerde gerek uluslararası gelişmeler çerçevesinde, gerekse ülkemizdeki gelişmeler çerçevesinde bir çok İslami kavramımız maalesef dejenere edilip bu kavramların kullanılmasını engelleyecek şekilde suistimallere sebep olarak kavramlarımızın içi boşaltıldı. Öyleyse şehitlik ve şehadet kavramlarımızı iyi bir şekilde öğrenmeli ve yanlış kullananları uyarmalı ve düzeltmeliyiz. Millet varlığımızı devam ettirebilmemiz ve mümince bir hayat sürebilmemiz için İslami kavramların sadece birer kavram olarak kalmayıp aynı zamanda bir hayat iksiri olarak bizlere can vermesini sağlamak istiyorsak Kur’an-ı Kerim’in ve Peygamberimiz (sas)’in sünnetinin tavsiyeleri doğrultusunda bu kavramları anlamalı ve halkımıza anlatmalıyız." dedi.

Şaban Kondi Iğdır Programı 11

Daha sonra kürsüye gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise Müsümanca bir hayat yaşamanın ve Müslümanın sahip olduğu imanın önemine dikkat çekti.

Kondi, "Allah bizi Müslüman olarak yarattı, bize bir yaşam biçimi olarak Kur’an-ı Kerim’i ve canlı bir örnek olarak peygamberimizi göderdi. Yüce rabbimiz hiçbir dönemde toplumları peygambersiz bırakmamıştır. İnsanların her alanda hayatında olan tek bir etken vardır o da dindir. Aziz şehitlerimiz bu dini korumak için canlarından vazgeçtiler yüce mevlamızdan hepsine rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Şaban Kondi Iğdır Programı 22

Programın sonunda bir teşekkür konuşması yapan Vali Ercan Turan da ayeti kerimelerden hareketle şehitlerin eriştiği yüce makama dikkat çekti.

Editör: Ömer Ceylan