Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Ataşehir'de hazırlanan 2 tır insani yardım malemesi deprem bölgesine uğurlandı.

İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, "6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremden etkilenen depremzede kardeşlerimize Ataşehir’imizden daha önce de tırlarla bir çok destek kolileri gönderdik. Bugün itibariyle de 2 tırımız hazır. Hatay’daki kardeşlerimize dağıtılmak üzere oradaki Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik Merkezine ulaştırılacak. Rabbim burada emek veren, gayret gösteren, destek sağlayan, katkı sunan herkesten razı olsun. Rabbim hayırlarımızı kabul etsin. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun. Orada hayatlarını yitirmiş olan kardeşlerimize de Allah rahmet eylesin. İnşallah bu yardım tırı da salimen oradaki kardeşlerimize ulaşır." diye konuştu.

Yardım tırlarında 1450 koli gıda, 466 koli hijyen malzemesi, 223 koli giyim, 10 koli oyuncak, 60 koli su, 100 çift ayakkabı-bot, 117 yastık-yorgan-battaniye seti, 12 adet ısıtıcı, 4 koli mutfak araç-gereci, 92 çuval pirinç-mercimek bulunuyor.

Editör: Ömer Ceylan