Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 749'uncu yılı münasebetiyle Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İyilik Güzellik Gençlik Topluluğu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik Konya gezisi düzenlendi.

İki gün süren gezinin ilk gününde Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri rehberliğinde Kapu Camii'nde cemaatle sabah namazını kılan öğrenciler, Seksen Binde Devri Alem Parkı, Konya Şehitliği, Panorama Müzesi, Şems-i Tebriz’i ve Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret etti. Sema gösterilerine katılan üniversite öğrencilerine Konya’nın tarihi ve kültürel mekanları tanıtıldı. İkinci gün, Sille, Kelebek Bahçesi, Ak Camii ziyaretleriyle gezi tamamlandı.

gençler-konya-gezisinde-11

Gerçekleştirilen geziye dair açıklamalarda bulunan İl Gençlik Koordinatörü Mukaddes Dilbaz, "İnsan, hakikati idrak ettiği ve yaşadığı ölçüde gerçek mutluluğa erişebilir. Varoluşumuzu anlamlı kılmak için sahip olduğumuz imkanları harekete geçirmek yolculuğumuzun ilk adımıdır. Ebu Süleyman Sicistani, Sivanu'l-hikme adlı klasik eserinde şöyle der: 'Evimin ne kadar geniş olduğunu bilseydin, senin evin dahil dünyadaki bütün evlerin onu ihata edemeyecek kadar küçük olduğunu görürdün. Dünya benim evimdir, gökyüzü de onun çatısı.' Bizler de Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak gençlerimizle birlikte 749. vuslat yıldönümünde hakikatin izini süren gönül erenlerinden Hz. Pir Mevlana Celaleddin Rumi’nin gönül evine yolculuk yapmak istedik. MCBÜ İyilik Güzellik Gençlik Topluluğu üyesi ve TDV Şehit Makbule Hanım Kız Konukevi öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz gezide öğrencilerimiz Konya’nın manevi ve kültürel mekanlarını gezdiler, gördüler. Bu gezide bizleri maddi manevi destekleyen, güler yüzlü ev sahipliğiyle gençlerimizi misafir eden Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğüne, ’Oku ve Yüksel’ eğitim projesinin öğrencilerine, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezine, Fahrunnisa Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu yetkili ve görevlilerine, MCBÜ İyilik Güzellik Gençlik Topluluğu danışman ve sorumlu hocalarına, gezide öğrencilerimize rehberlik eden manevi danışmanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan