Diyanet Haber Koordinatörlüğü, il ve ilçelerden haber akışını hızlandırmak, alanda görev alan personelin tecrübelerini artırmak ve haber akışında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla "Diyanet Haber Koordinatörleri Tanıtım ve Eğitim Programı" hazırladı.

Diyanet Haber il ve ilçe temsilcilerine yönelik ülke genelinde düzenlenecek eğitim programı kapsamında, Osmaniye İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Diyanet Haber Koordinatörleri Tanıtım ve Eğitim Semineri" düzenlendi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere İl Müftü yardımcıları ve ilçe müftülerinin yanı sıra Diyanet Haber il ve ilçe koordinatörleri ile sosyal medya sorumluları katıldı.

- Dijital medya bizler için büyük bir imkan ve güçtür

Açılışta konuşan Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, "Diyanet Haber’de görev yapan hocalarımızı ilimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Haberleşme ve iletişimin çok önemli olduğu çağda yaşıyoruz. Günümüz dünyasında medyanın gündem oluşturmadaki etkisi ve gücü kuşkusuz bilinen bir gerçektir. Bu noktada Başkanlığımızın hizmetlerinin topluma ulaştırılması, duyurulması ve bu hizmetlerin ivme kazanması için dijital medya bizler için büyük bir imkan ve güçtür." dedi.

- Başkanlığımızın hizmetlerini duyurmak zorundayız

Dini ve hayri hizmetlerin dijital ortamlarda güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Çakmak, "Bizim davamız Allah'ın rızasıdır. Allah biliyor ama kulun da bilmesi önemlidir. Öyle ki bu dini ve hayri hizmetlere ivme kazandıracağı gibi örneklikte teşkil edecektir. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerini halka ulaştırmak, duyurmak zorundayız. Hep beraber el birliğiyle, bıkmadan, usanmadan, yaşımız ne olursa olsun, nerede istihdam edilmiş olursak olalım bu hizmete hepimiz el vermek zorundayız. Bu hizmetin en önemli aşaması da hiç şüphesiz iletişimdir." ifadelerine yer verdi.

Müftü Çakmak, kurumsal iletişim alanında karşılaşılan problemleri aşmak amacıyla önümüzdeki günlerde eğitimler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Haber Koordinatörü Adil Elzerey, Diyanet Haber'in kuruluş amaçları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

- Haber hayatın merkezinde

Haberin hayatın merkezinde yer aldığını vurgulayan Elzerey, "İnsanın haber alma duygusu, haber alma ihtiyacı artık yeme, içme, dinlenme gibi temel bir ihtiyaç haline gelmiştir. Artık gün içinde her 10 dakikada bir ne olmuş bitmiş diye telefona bakmadan, akşam evlerimize gittiğimizde televizyonu açıp haberlere bakmadan, dünyanın neresinde ne olmuş bitmiş bakmadan edemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- İslam'ın barış ve esenlik çağrısını insanlığa duyuracağız

Yapılan faaliyetlerin kamuoyuyla paylaşılmasının önemli olduğuna değinen Elzerey, "Yapılan çalışmaları haberleştirmek, yaymak bir reklam değildir. Bizler, doğru ve sahih dini bilgiyi topluma ulaştırma görevi bulunan kurumumuza yönelik, dine yönelik yapılan algı ve karalama çalışmalarına karşı gerçek ve hakikatleri ortaya koyuyoruz. Bilgi kirliliği ve gerçeği yansıtmayan haberlerin oluşturduğu algı, insanlar arasında zihinsel bölünmelere ve sosyal kopmalara sebebiyet verirken aynı zamanda bir güven problemini de beraberinde getiriyor. İslam karşıtı söylemlerle dinimizi karalamak isteyenler her çağda olduğu gibi bugün de vardır. Dijital mecraların imkanları bu söylemlerin etkisini artırsa da bizler de bu imkanlarla aynı güçte İslam'ın barış ve esenlik çağrısını insanlığa duyuracağız. Bizler iyilik hareketi karanlık dehlizlere mahkum olmasın diye onun sesi olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) asrısaadetteki mücadelesini anımsatan Elzerey, asrısaadette elçilerin haberleşme ve hakikati ulaştırma noktasında üstlendikleri göreve işaret etti.

Elzerey, Diyanet Haber'in 81 il ve ilçe müftülüklerinde en az bir temsilcisinin bulunduğunu ve bu yolla haber akışını sağladığını, haber portalinin uygulama, sosyal medya sayfaları ve diğer arayüzlerle 7/24 yayın yaptığını, Diyanet TV ve Diyanet Radyolarını da canlı olarak takipçilerinin istifadesine sunduğunu dile getirdi. 

Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş ise "Haber Dili", "Haber Yazma Teknikleri", "Haber Fotoğrafı", "Haberin Merkeze Ulaştırılması", "Yayınlanan Haberin Sosyal Medya Hesaplarında ve Mesajlaşma Gruplarında Paylaşılması" ve "Dünyada ve Türkiye'de İnternet Gazeteciliği" konulu sunumlar yaptı.

Diyanet Haber imam hatip ortaokulu ve imam hatip lisesi müdürleriyle buluştu

Öte yandan Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak ve Diyanet Haber Koordinatörü Adil Elzerey, imam hatip okullarının idareci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

İmam hatip lise ve ortaokul idarecilerine hitap eden İl Müftüsü Çakmak, "İmam hatip okulları bizim her şeyimiz. Teşkilatımızın personel kaynağı. Bu bağlamda müftülük hizmetlerinin toplumun tüm kesimlerine ulaşmasında ve gençlerin geleceğe hazırlanmasında imam hatiplerimizle istişareyi ve iş birliğini önemsiyoruz." dedi.

Diyanet Haber sitesi ve Diyanet Haber haber ağı noktasında katılımcıları bilgilendiren Başkanlık Müşaviri Adil Elzerey ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın selamını ileterek "İmam hatipler bizim temel taşımız. Başkanlığımızın insan kaynağı ve paydaşı. Bu bakımdan önemli hizmetlere imza atan imam hatip okullarımızın proje ve faaliyetlerini önemsiyoruz. İmam hatiplerimizin sesi olmak için buradayız. Dijital mecradaki tüm imkanlarımızla gençliğin inşa ve ihyasında gayret gösteren hocalarımıza destek vermeye hazırız. Bu manada proje bazlı faaliyetlerinizi il müftülüğündeki haber koordinatörümüz vasıtasıyla bizlere iletebilirsiniz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan