Diyanet İşleri Başkanlığınca "2023 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında İstanbul'da "Büyük Gençlik Buluşması" gerçekleştirildi.

İstanbul İl Müftülüğü ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa il genelinden Diyanet Gençlik çalışmalarına katılan yüzlerce genç katıldı.

istanbul-gençlik-buluşması-22

Programda gençlerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu bir konferans gerçekleştirdi.

istanbul-gençlik-buluşması-11

Doç. Dr. Argun, "21. Yüzyılda ülkemizin vazettiği İslam tasavvuruna göre dünyadaki diğer insanlara örneklik teşkil edecek bir Müslümanlık nasıl ortaya konur, bunun istikametle ilişkisi nedir, bunlar üzerine kafa yormamız gerekiyor. İnanç sadece Allah ile kul arasında değildir.  Onun toplumsal yansımaları olması gerekiyor. İstikamet sahibi bir Müslüman bunu ifade etmektedir. Cenabıhak sureten ve sireten Efendimizin yolundan ayırmasın kendisine layık bir ümmet eylesin." diye konuştu.

istanbul-gençlik-buluşması-33

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, tüm katılımcıların "Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı tebrik ederek Doç. Dr. Argun'a teşekkür etti.

Başkanlığın hazırladığı sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programda Kur’an-ı Kerim tilaveti Çamlıca Camii İmam Hatibi İshak Danış tarafından gerçekleştirildi.

Program, din görevlilerince icra edilen tasavvuf musikisi dinletisi ve hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan