Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün yaptığı uyarının ardından kentte beklenen yağış, sabah saatlerinden itibaren zaman zaman etkisini artırarak sürüyor.

Avrupa Yakası'nda Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Bağcılar, Fatih, Zeytinburnu, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Beyoğlu'nda sağanak etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar çatı altlarında ve otobüs duraklarında yağmurun durmasını bekledi.

Bağcılar'da bazı ev ve iş yerlerinde meydana gelen su baskınları nedeniyle itfaiye ekipleri su tahliyesi gerçekleştirdi. Yavuz Selim İlkokulu'nun yanında bulunan bir inşaatın istinat duvarı yağış nedeniyle çöktü. Bağcılar Belediyesi ekipleri inşaatın okul tarafına bariyer koyarak önlem aldı.

Beyoğlu Hasköy'de birçok sokakta su baskınları meydana geldi.

Silivri'de ise Değirmenköy, Akören, Kadıköy ve Gümüşyaka Mahallesi'nde bazı yerlerde su birikintileri oluştu.

Beşiktaş Küçükbebek Caddesi'nde de devrilen ağaç elektrik kablolarına ve araçlara zarar verdi.

Şişli Gülbahar Caddesi ile Sarıyer Vadi İstanbul'a giden yolda meydana gelen su birikintileri nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorluk çekti.

Kağıthane'de direk devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği, kentte etkili olan fırtına nedeniyle Kağıthane'de direk devrilmesi sonucu yaralanan bir kişinin hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verileri çerçevesinde kent genelinde yağış ve fırtınaya bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı sarı kodlu uyarı yapıldığı hatırlatıldı.

Kentin, bu uyarıya paralel olarak salı gününü çarşambaya bağlayan gece saatlerinde fırtına ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda seferler planlandığı şekilde devam etmektedir. İDO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edilmiş, boğaz iki yönlü trafiğe kapatılmıştır. Ekiplerimiz, İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiştir."

Açıklamada, Zeytinburnu sahilinde gece 01.07'de "Kadriye Ana" isimli yakıt yüklü geminin karaya oturduğu, gemi mürettebatının Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edildiği aktarıldı.

Kentte yaşanan diğer olumsuzluklara da değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 02.44 de Kağıthane Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Saat 10.42'de Eyüpsultan ilçesi Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi'ndeki inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 gecekondu tedbir amaçlı boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir."

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 3 gecekondu boşaltıldı

Kent genelindeki fırtına ve sağanağın etkisiyle Esentepe Mahallesi Park Üstü Sokak'taki inşaat alanında toprak kayması meydana geldi.

Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler kaymanın yaşandığı yerin çevresinde bulunan 3 gecekonduyu tedbir amaçlı boşalttı.

Evlerde yaşayanlar otel ve misafirhanelere yerleştirildi.

Toprak kaymasının ara ara devam ettiği bölgede ekiplerce güvenlik önlemi alındı.

Sağanak trafik akışını da olumsuz etkiledi

Sağanak nedeniyle D-100 kara yolunun bazı bölgelerinde de su birikintileri meydana geldi.

Araçların ilerlemekte zorluk çektiği ana arterlerde trafik yoğunluğu oluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mobil uygulaması İBB CepTrafik verilerine göre, trafik yoğunluğu 12.23 itibarıyla yüzde 67 olarak ölçüldü.

Büyükçekmece'de istinat duvarının çökmesi nedeniyle 2 araç hasar gördü

19 Mayıs Mahallesi’ndeki bir sitenin istinat duvarı sağanak nedeniyle çökerken toprak kayması da meydana geldi. Toprakla dolan sitenin bahçesinde bulunan 2 otomobilde hasar oluştu.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu araçlar toprağın altından çıkarıldı.

"Deprem oldu zannettim"

Site sakinlerinden Cengizhan Kayı, basın mensuplarına evde annesiyle otururken olayın meydana geldiğini söyledi.

Kayı, "Bir anda deprem oldu zannettim. Bomba patladı hissine kapılıp dışarı çıktık. Gördüğünüz gibi toprak kayması oluştu. Şu an 2 arabamızda hasar var, hem komşunun hem de bizim." diye konuştu.

Esenyurt'ta sanayi sitesindeki iş yerlerini su bastı

Sağanak nedeniyle sanayi sitesindeki bazı caddelerde de su taşkınlığı yaşandı, araçlar yolda güçlükle ilerledi.

Mobilya üretimi yapılan bir imalathanenin girişine kum torbaları konularak önlem alındı. İmalathane çalışanı Abdullah Erhan, mazgalların tıkalı olmasından dolayı suyun içeri girdiğini söyledi.

Bölgeye gelen İSKİ ekipleri suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

Sağanak yağış nedeniyle Avcılar'da bazı yollar sular altında kaldı

Avcılar'da D-100 karayolu ve Ambarlı Mahallesi İskele Caddesi'nin bir bölümü sular altında kaldı. Su yoğunluğunu gören birçok sürücü yoldan geri dönerken, bazı araçlar su birikintilerinin içinde mahsur kaldı.

Zemzem Sokak'ta yağış ve rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar yola devrildi.

Merkez Mahallesi'nde bir çok sokakta oluşan su birikintileri nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Gümüşpala Mahallesi İskeçe Caddesi'nde yağış nedeniyle rögarlar taştı, caddenin bir kısmın sular altında kaldı.

Kentte gece saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle ise Reşit Paşa otobüs durağının bulunduğu mevkideki bir evin çatısı yola uçtu.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Güvercin Caddesi'nde sağanak nedeniyle rögarlar taştı. Motosiklet sürücüleri caddeden geçemezken, bazı vatandaşlar da çocuklarını kucaklarına alıp yolun karşısına geçti.

Esenyurt'ta bir kişinin sağanak altında servis minibüsünü fırçayla yıkaması çevredeki vatandaşların cep telefonunca kaydedildi.

Anadolu Yakası'nda da Ataşehir, Ümraniye, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Kartal'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı sokaklarda su birikintileri oluştu.

Fırtına ve yağış Silivri'de etkili oluyor

Avrupa Yakası'nda da etkisini gösteren fırtına ve yağış nedeniyle Silivri Fenerköy Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi'nde dere taştı. Yeni Mahalle'de ise ana caddelerde su birikintileri oluştu.

İlçedeki bir akaryakıt istasyonunun çatısı D-100 kara yoluna uçarak 2 aracın üstüne devrildi.

Araçlarda hasar meydana gelirken kısa süreli trafiğe kapatılan yol, çatının kaldırılmasının ardından açıldı.

Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde lodos nedeniyle dalgalar kıyı şeridinde hasara yol açtı. Sahildeki kaldırım taşları yerinden sökülürken bazı aydınlatma direkleri de devrildi.

Dalgaların taşıdığı plastik atıklar ve taşlar yola savruldu. Fırtına nedeniyle sahil şeridinde bulunan bir işletmenin tentesi yırtıldı.

Beylikdüzü Belediyesi ekipleri sahil şeridinde temizlik çalışması yaptı.

Şiddetli fırtına Anadolu Yakası'nda da etkili oldu

Maltepe Yalı Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan 2 katlı bir iş yerinin çatısına ağaç devrildi.

Devrilen ağacı kaldırmak için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olumsuz hava koşullarına rağmen bazı kişilerin Üsküdar sahilinde oltalarıyla balık tutmayı sürdürdükleri, bazı vatandaşların ise kitap okudukları görüldü.

Avcılar'da fırtına nedeniyle balıkçı barınağı zarar gördü

Kuvvetli fırtına nedeniyle Marmara Denizinin Avcılar Sahili'nde dev dalgalar oluştu.

Şiddetli fırtına yüzünden sahildeki kayalar yola savrulurken, mendirekleri aşan dalgalar Ambarlı'daki balıkçı barınağını sular altında bıraktı.

Gün içinde fırtına ve sağanaktan dolayı sahildeki bazı yollarda kısmi çökmeler oldu, kaldırımlar zarar gördü.

Bölgede balıkçılık yapan Halit Aslan, dalgalar nedeniyle halatı kopan kayığının batmak üzere olduğunu belirterek, "Burası nehir gibi. 20 yıldır burada balıkçılık yaparım ilk defa burada böyle bir şey gördüm. Resmen felaket." diye konuştu.

Ekiplerin bölgedeki hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Zeytinburnu'nda rögarlardan taşan sular sürücülere zor anlar yaşattı

Zeytinburnu'nda sürücüler, sağanak nedeniyle rögarlardan taşan sulardan dolayı trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Kent genelinde gün boyunca yağış etkili olurken Sahil Kennedy Caddesi'ndeki rögarlardan sular taştı. Yan yolun suyla kaplanması nedeniyle belediye ekipleri geçici olarak yolu trafiğe kapattı.

Ekipler, bazı rögar ve yağmur suyu mazgallarını açarak suyu tahliye etmeye çalıştı.

Sürücüler, yoldaki su seviyesinin yüksekliği sebebiyle trafikte ilerlemekte zarlandı.

Sarıyer'de 3 katlı metruk ahşap bina çöktü 

Sarıyer'de 3 katlı metruk bina şiddetli yağışın da etkisiyle çöktü.

Yeniköy Mahallesi Sarı Asma Sokak'taki 3 katlı metruk ahşap bina, yağışın da etkisiyle sokağa doğru yıkıldı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olayda yaralanan olmazken, ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA